loader image

Akadálymentesítési nyilatkozat

Akadálymentesítési nyilatkozat

A Soproni Szociális Intézmény elkötelezett amellett, hogy folyamatosan biztosítsa honlapjának akadálymentes használatát a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2016/2102 európai parlamenti és tanácsi irányelvbe foglaltak, valamint az adott rendelkezések implementálására szolgáló, a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvény (továbbiakban: törvény) rendelkezéseinek megfelelően.

Az Akadálymentesítési Nyilatkozat a Soproni Szociális Intézmény hivatalos honlapjára (https://soszi.hu; továbbiakban: Honlap) vonatkozik.

1.

Megfelelőségi státusz

A Honlap az alábbiakban felsorolt kivételek mellett megfelel a törvénynek.

2.

Nem akadálymentes tartalom

Az alábbiakban felsorolt tartalom a következő okok miatt nem akadálymentes.

A 2018. évi LXXV. törvénynek nem, vagy csak részben feleltethetők meg az alábbiak:

  • Nem megfelelő kontrasztarány az alkalmazott témasablonban
    A képernyő-felolvasó programot használó, illetve hangvezérléssel navigáló felhasználók részére a Honlapon alkalmazott témasablonban előfordulhat, hogy egyes alkalmazott színeknél alacsonyabb a kontrasztarány, amely a teljes körű akadálymentes használatot csökkentheti.
  • A billentyűzettel való navigáció a Tab, Enter, Esc billentyűk, illetve a Shift+Tab billentyűkombináció használatával történik.

 

3.

Az Akadálymentesítési Nyilatkozat elkészítése

E nyilatkozat a Soproni Szociális Intézmény által elvégzett önértékelés, valamint a https://www.accessibilitychecker.org/ oldal ajánlásai és automata riportjai alapján készült.

4.

Visszajelzés és elérhetőségek

Folyamatosan dolgozunk azon, hogy a Honlap a lehető legrövidebb időn belül, teljeskörűen akadálymentessé váljon. Az esetleges megfelelőségi hiányosságokat a webmester@soszi.hu címen jelezheti. A visszajelzési mechanizmuson küldött értesítések feldolgozásáért a Soproni Szociális Intézmény felelős. A törvény 4. § (2) bekezdése értelmében a Soproni Szociális Intézmény a jelzésre 30 napon belül köteles válaszolni.

5.

Végrehajtási eljárás

Az akadálymentesítési ellenőrzés részletes szabályait a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvényben foglalt kötelezettségek teljesítése ellenőrzésének részletes szabályairól szóló 162/2019. (VII. 5.) Kormányrendelet tartalmazza.

  • Ellenőrző szervezet: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
  • Székhely, levelezési cím: 1134 Budapest, Váci út 35.
  • Ügyfélszolgálat: +36 1 450 3070
  • E-mail: ugyfelszolgalat@kifu.gov.hu

Amennyiben a visszajelzési eljárásban az értesítést vagy kérelmet benyújtó személy a törvény 4. § (2) bekezdése szerinti határidőben nem, vagy nem kielégítő választ kap a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságától, bejelentése alapján az ellenőrző szervezet akadálymentesítési ellenőrzést végez.