loader image
2023-03-13

A tudatos odafigyelés művészete – Babajóga

Az érintéssel együtt járó mozgás az egyik a legerősebb pozitív inger, ami babát érheti. A jógában ez a stimuláció az anya és a baba kölcsönös részvételével történik, de a baba ritmusában. Németh-Pap Erika minden érdeklődőt elkalauzol a jóga világába a következő Baba-Mama Klub előadásán.
"

ELOLVASOM

A babás jóga egy tökéletes lehetőség az anya/apa és baba közti kapcsolat tovább mélyítésére, a játék kezdetének kibontakoztatására. A jóga fizikai hatása megnyugtató: a jógázó anya összeszedettebb, elfogadóbb, nyugodtabb lesz mind magával, mind a gyermekével szemben.

Miért jó a babának?

Segíti a fejlődését: test, idegrendszer, mozgás – fejleszti érzékszerveit, izmait, memóriáját, beszédfejlődésének kialakulását – a masszázs megnyugtatja, ellazítja őt – játék, kikapcsolódás, tanulás is egyben.

Miért jó az anyának?

Segít a szülés utáni regenerációban – erősíti, átmozgatja az izmokat, ízületeket – lelki támaszt nyújt, közösséget ad – az új élethelyzetetekbe való simulékony átszokást segíti.

A babás jóga előnyei

Testi hatások:

– egy rövid foglalkozás során a babának annyi testi aktivitást nyújthat az anya, amennyit akkor kapna, ha egész nap foglalkozna vele: ez hozzásegíti például a pihentetőbb, mélyebb alváshoz

– a baba nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb lesz

– a foglalkozás segíti a konstruktív együttműködést anya és baba között

Élettani hatások:

– a baba szervezete, különösen az emésztő-és az idegrendszere kedvező ingereket kap

Lelki hatások:

– a közös mozgás segít egymás megismerésében és az anya/gyermek között kialakuló kommunikációban

– a jóga segít feldolgozni a szülés/születés élményét

– a baba jobban fel lesz vértezve az intenzív ingerekkel szemben

 – a jóga pozitív stresszhatásai miatt élvezni fogja az anya-baba páros a kihívásokat

 – azáltal, hogy megkülönböztetett módon figyel anya a babára, megtanul együttműködni másokkal, és aktívan játszani

– a jóga részét képező mély ellazulás segíti az anyát abban is, hogy megbirkózzon a gyereknevelés kezdeti nehézségeivel járó kihívásokkal

A jógaóra legfőbb célja, hogy erősítse és elmélyítse a babával való összehangolódást. Megtanulhatja az anya a babáját masszírozni, átmozgatni és közben egy biztonságos, támogató közösségben figyelheti a babája fejlődését a közös mozgás és közös élmények révén. A közösség ereje támaszt és társaságot ad az anyaság megélésében. Az órába beépített áramló mozgás támogatja a szülés utáni regenerálódást, mind fizikai és mentális síkon.

Hány hetes kortól?

Németh-Pap Erika a hüvelyi úton szült anyukákat és babáikat hathetes, a császármetszés útján világra jötteket pedig 8/10 hetes kortól várja, azonban részletesen bevezeti az érdeklődőket a baba-mama jóga világába az ingyenes Baba-Mama Klub előadásán.

Korábbi híreink

Maminbaba – avagy a szórakoztató anyacsinosító

Maminbaba – avagy a szórakoztató anyacsinosító

A hordozós latin fitness egy igazán szórakoztató, intenzív és egyben csinosító mozgásforma a kisbabás és várandós anyukák számára. Hogy mi kell hozzá? Csupán egy babahordozó. Ugyanis a babák hordozóba kötve vagy az édesanyjuk pocakjában ringatózhatnak kellemes latin zenére az órák alatt.

Élelmiszermentés – a pazarlás ellen, a rászorulókért

Élelmiszermentés – a pazarlás ellen, a rászorulókért

A túlfogyasztás és pazarlás egyre nagyobb mértékben nő világszerte. Az ételpazarlás egy máig megoldatlan probléma, és mindenhol élnek olyan emberek, családok, akik a boltok számára már nem hasznosítható élelmiszereket szívesen látnák asztalukon.

Színezzetek velünk!

Színezzetek velünk!

Aranykorukat élik a színezők, ezt bátran kijelenthetjük, ugyanis az elmúlt évek tapasztalatai alapján egyre népszerűbbek a felnőttek körében is nekik szánt színezők.

TÁJÉKOZTATÓ

TÁJÉKOZTATÓ

2023. január 01-től megváltozott a Soproni Szociális Intézmény bankszámlaszáma.

MEGBÍZOTT INTÉZMÉNYVEZETŐ A SOSZI ÉLÉN

MEGBÍZOTT INTÉZMÉNYVEZETŐ A SOSZI ÉLÉN

Péli Nikoletta, intézményünk igazgatója hamarosan anyai örömök elé néz, ezért távollétében, 2023.01.01-től igazgatói feladatait Joós Bernadett, a Soproni Szociális Intézmény szakmai vezetője és egyben intézményvezető-helyettese látja el.

Ringató – Kodályi elvek a gyermeknevelésben

Ringató – Kodályi elvek a gyermeknevelésben

A 2022-es év utolsó Baba-Mama Klub előadásán egy igazán érdekes témával ismerkedhetnek meg az érdeklődök, ugyanis a zenei nevelésről és annak pozitív hatásairól lesz szó.

ÚJ IDŐPONTBAN, ÉLETMENTŐ TÉMÁVAL JELENTKEZIK A DIÓ

ÚJ IDŐPONTBAN, ÉLETMENTŐ TÉMÁVAL JELENTKEZIK A DIÓ

A DIÓ, vagyis a Demencia Információs Órák előadássorozat következő, azaz hatodik alkalommal új időpontban és helyszínen kerül megrendezésre. Most egy életmentő témával várják az érdeklődőket.