loader image
2023-03-13

A tudatos odafigyelés művészete – Babajóga

Az érintéssel együtt járó mozgás az egyik a legerősebb pozitív inger, ami babát érheti. A jógában ez a stimuláció az anya és a baba kölcsönös részvételével történik, de a baba ritmusában. Németh-Pap Erika minden érdeklődőt elkalauzol a jóga világába a következő Baba-Mama Klub előadásán.
"

ELOLVASOM

A babás jóga egy tökéletes lehetőség az anya/apa és baba közti kapcsolat tovább mélyítésére, a játék kezdetének kibontakoztatására. A jóga fizikai hatása megnyugtató: a jógázó anya összeszedettebb, elfogadóbb, nyugodtabb lesz mind magával, mind a gyermekével szemben.

Miért jó a babának?

Segíti a fejlődését: test, idegrendszer, mozgás – fejleszti érzékszerveit, izmait, memóriáját, beszédfejlődésének kialakulását – a masszázs megnyugtatja, ellazítja őt – játék, kikapcsolódás, tanulás is egyben.

Miért jó az anyának?

Segít a szülés utáni regenerációban – erősíti, átmozgatja az izmokat, ízületeket – lelki támaszt nyújt, közösséget ad – az új élethelyzetetekbe való simulékony átszokást segíti.

A babás jóga előnyei

Testi hatások:

– egy rövid foglalkozás során a babának annyi testi aktivitást nyújthat az anya, amennyit akkor kapna, ha egész nap foglalkozna vele: ez hozzásegíti például a pihentetőbb, mélyebb alváshoz

– a baba nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb lesz

– a foglalkozás segíti a konstruktív együttműködést anya és baba között

Élettani hatások:

– a baba szervezete, különösen az emésztő-és az idegrendszere kedvező ingereket kap

Lelki hatások:

– a közös mozgás segít egymás megismerésében és az anya/gyermek között kialakuló kommunikációban

– a jóga segít feldolgozni a szülés/születés élményét

– a baba jobban fel lesz vértezve az intenzív ingerekkel szemben

 – a jóga pozitív stresszhatásai miatt élvezni fogja az anya-baba páros a kihívásokat

 – azáltal, hogy megkülönböztetett módon figyel anya a babára, megtanul együttműködni másokkal, és aktívan játszani

– a jóga részét képező mély ellazulás segíti az anyát abban is, hogy megbirkózzon a gyereknevelés kezdeti nehézségeivel járó kihívásokkal

A jógaóra legfőbb célja, hogy erősítse és elmélyítse a babával való összehangolódást. Megtanulhatja az anya a babáját masszírozni, átmozgatni és közben egy biztonságos, támogató közösségben figyelheti a babája fejlődését a közös mozgás és közös élmények révén. A közösség ereje támaszt és társaságot ad az anyaság megélésében. Az órába beépített áramló mozgás támogatja a szülés utáni regenerálódást, mind fizikai és mentális síkon.

Hány hetes kortól?

Németh-Pap Erika a hüvelyi úton szült anyukákat és babáikat hathetes, a császármetszés útján világra jötteket pedig 8/10 hetes kortól várja, azonban részletesen bevezeti az érdeklődőket a baba-mama jóga világába az ingyenes Baba-Mama Klub előadásán.

Korábbi híreink

Színezzetek velünk!

Színezzetek velünk!

Aranykorukat élik a színezők, ezt bátran kijelenthetjük, ugyanis az elmúlt évek tapasztalatai alapján egyre népszerűbbek a felnőttek körében is nekik szánt színezők.

TÁJÉKOZTATÓ

TÁJÉKOZTATÓ

2023. január 01-től megváltozott a Soproni Szociális Intézmény bankszámlaszáma.

MEGBÍZOTT INTÉZMÉNYVEZETŐ A SOSZI ÉLÉN

MEGBÍZOTT INTÉZMÉNYVEZETŐ A SOSZI ÉLÉN

Péli Nikoletta, intézményünk igazgatója hamarosan anyai örömök elé néz, ezért távollétében, 2023.01.01-től igazgatói feladatait Joós Bernadett, a Soproni Szociális Intézmény szakmai vezetője és egyben intézményvezető-helyettese látja el.

Ringató – Kodályi elvek a gyermeknevelésben

Ringató – Kodályi elvek a gyermeknevelésben

A 2022-es év utolsó Baba-Mama Klub előadásán egy igazán érdekes témával ismerkedhetnek meg az érdeklődök, ugyanis a zenei nevelésről és annak pozitív hatásairól lesz szó.

ÚJ IDŐPONTBAN, ÉLETMENTŐ TÉMÁVAL JELENTKEZIK A DIÓ

ÚJ IDŐPONTBAN, ÉLETMENTŐ TÉMÁVAL JELENTKEZIK A DIÓ

A DIÓ, vagyis a Demencia Információs Órák előadássorozat következő, azaz hatodik alkalommal új időpontban és helyszínen kerül megrendezésre. Most egy életmentő témával várják az érdeklődőket.

Te hogyan készülsz a kisbabád érkezésére?

Te hogyan készülsz a kisbabád érkezésére?

A tudatos babavárásról és annak fontosságáról információk tömkelege zúdul ránk minden irányból: legyen az egy anyai hasznos tanács, egy barátnő véleménye vagy éppen az interneten olvasott cikk a témában. Sokszor azonban szinte elveszünk a hallottak/olvasottak sokaságában – ezért is foglalkozik most a Baba-Mama Klub a tudatos babavárás témakörével.

Az álmunk megvalósítása gőzerővel halad

Az álmunk megvalósítása gőzerővel halad

Az elmúlt több mint másfél évben rengeteget dolgoztunk az Idős Emberek Gondozásáért Alapítvánnyal azon, hogy végre megvalósítsuk közös álmunkat: egy akadálymentesített sportpályát a Soproni Szociális Intézmény Kossuth Lajos utca épületének udvarán.

A szétnyílt hasizomra is van megoldás

A szétnyílt hasizomra is van megoldás

A Rectus Diastasis, vagyis a „szétnyílt hasizom” problémája csak az elmúlt években kezdett beszivárogni a köztudatba. Pedig, nem csak a terhes nőket érinti!