loader image
2023-02-27

Titkok ihlette emblémával indítjuk a jubileumi évet – 150 éves a Balfi úti Idősek Otthona

Van okunk ünnepelni 2023-ban, ugyanis a Balfi út 80. szám alatt található idősek otthona 1873. március másodikán nyitotta meg kapuit Szegényápoldaként.
"

ELOLVASOM

A neve ugyan rengetegszer változott az elmúlt 150 év alatt, de az alapvető funkciója, a rászorulók segítése nem. A Soproni Szociális intézmény igazán nagy volumenű, az egész éven átívelő rendezvénysorozatot tervez az épület és annak szociális, történelmi mondanivalója kapcsán. Ehhez pedig egy igazán különleges logóval készültünk a jubileumi évre.

Az otthon rejtett kincseit szerettük volna megeleveníteni az eseménysorozatot fémjelző logónkon. A lakóink, dolgozóink számára jól ismert, hogy a legfelső szinten található kápolna kulturális és történelmi csodákat rejt: ugyanis, a szemet gyönyörködtető, impozáns terem mennyezetét Storno Ferenc alkotta freskók díszítik.  Ezeknek a festményeknek a mintázatát és színvilágát tükrözi az elkészült logónk.

A minta életre keltése során fontos szempont volt, hogy az épület kulturális örökségét, a jubileum eleganciáját és Sopron történelmi hagyományait is egyszerre tükrözze, jelenítse meg a logó.

A programsorozat első állomásaként egy megnyitó ünnepséggel készülünk, ahol egy különleges kiállítást mutatunk be lakóink alkotásai közül, melyek szintén Storno Ferenc munkásságának emléke előtt tisztelegnek.

Korábbi híreink

Maminbaba – avagy a szórakoztató anyacsinosító

Maminbaba – avagy a szórakoztató anyacsinosító

A hordozós latin fitness egy igazán szórakoztató, intenzív és egyben csinosító mozgásforma a kisbabás és várandós anyukák számára. Hogy mi kell hozzá? Csupán egy babahordozó. Ugyanis a babák hordozóba kötve vagy az édesanyjuk pocakjában ringatózhatnak kellemes latin zenére az órák alatt.

Élelmiszermentés – a pazarlás ellen, a rászorulókért

Élelmiszermentés – a pazarlás ellen, a rászorulókért

A túlfogyasztás és pazarlás egyre nagyobb mértékben nő világszerte. Az ételpazarlás egy máig megoldatlan probléma, és mindenhol élnek olyan emberek, családok, akik a boltok számára már nem hasznosítható élelmiszereket szívesen látnák asztalukon.

A tudatos odafigyelés művészete – Babajóga

A tudatos odafigyelés művészete – Babajóga

Az érintéssel együtt járó mozgás az egyik a legerősebb pozitív inger, ami babát érheti. A jógában ez a stimuláció az anya és a baba kölcsönös részvételével történik, de a baba ritmusában. Németh-Pap Erika minden érdeklődőt elkalauzol a jóga világába a következő Baba-Mama Klub előadásán.

Színezzetek velünk!

Színezzetek velünk!

Aranykorukat élik a színezők, ezt bátran kijelenthetjük, ugyanis az elmúlt évek tapasztalatai alapján egyre népszerűbbek a felnőttek körében is nekik szánt színezők.

TÁJÉKOZTATÓ

TÁJÉKOZTATÓ

2023. január 01-től megváltozott a Soproni Szociális Intézmény bankszámlaszáma.

MEGBÍZOTT INTÉZMÉNYVEZETŐ A SOSZI ÉLÉN

MEGBÍZOTT INTÉZMÉNYVEZETŐ A SOSZI ÉLÉN

Péli Nikoletta, intézményünk igazgatója hamarosan anyai örömök elé néz, ezért távollétében, 2023.01.01-től igazgatói feladatait Joós Bernadett, a Soproni Szociális Intézmény szakmai vezetője és egyben intézményvezető-helyettese látja el.

Ringató – Kodályi elvek a gyermeknevelésben

Ringató – Kodályi elvek a gyermeknevelésben

A 2022-es év utolsó Baba-Mama Klub előadásán egy igazán érdekes témával ismerkedhetnek meg az érdeklődök, ugyanis a zenei nevelésről és annak pozitív hatásairól lesz szó.

ÚJ IDŐPONTBAN, ÉLETMENTŐ TÉMÁVAL JELENTKEZIK A DIÓ

ÚJ IDŐPONTBAN, ÉLETMENTŐ TÉMÁVAL JELENTKEZIK A DIÓ

A DIÓ, vagyis a Demencia Információs Órák előadássorozat következő, azaz hatodik alkalommal új időpontban és helyszínen kerül megrendezésre. Most egy életmentő témával várják az érdeklődőket.