loader image
2023-02-27

Titkok ihlette emblémával indítjuk a jubileumi évet – 150 éves a Balfi úti Idősek Otthona

Van okunk ünnepelni 2023-ban, ugyanis a Balfi út 80. szám alatt található idősek otthona 1873. március másodikán nyitotta meg kapuit Szegényápoldaként.
"

ELOLVASOM

A neve ugyan rengetegszer változott az elmúlt 150 év alatt, de az alapvető funkciója, a rászorulók segítése nem. A Soproni Szociális intézmény igazán nagy volumenű, az egész éven átívelő rendezvénysorozatot tervez az épület és annak szociális, történelmi mondanivalója kapcsán. Ehhez pedig egy igazán különleges logóval készültünk a jubileumi évre.

Az otthon rejtett kincseit szerettük volna megeleveníteni az eseménysorozatot fémjelző logónkon. A lakóink, dolgozóink számára jól ismert, hogy a legfelső szinten található kápolna kulturális és történelmi csodákat rejt: ugyanis, a szemet gyönyörködtető, impozáns terem mennyezetét Storno Ferenc alkotta freskók díszítik.  Ezeknek a festményeknek a mintázatát és színvilágát tükrözi az elkészült logónk.

A minta életre keltése során fontos szempont volt, hogy az épület kulturális örökségét, a jubileum eleganciáját és Sopron történelmi hagyományait is egyszerre tükrözze, jelenítse meg a logó.

A programsorozat első állomásaként egy megnyitó ünnepséggel készülünk, ahol egy különleges kiállítást mutatunk be lakóink alkotásai közül, melyek szintén Storno Ferenc munkásságának emléke előtt tisztelegnek.

Korábbi híreink

A tudatos odafigyelés művészete – Babajóga

A tudatos odafigyelés művészete – Babajóga

Az érintéssel együtt járó mozgás az egyik a legerősebb pozitív inger, ami babát érheti. A jógában ez a stimuláció az anya és a baba kölcsönös részvételével történik, de a baba ritmusában. Németh-Pap Erika minden érdeklődőt elkalauzol a jóga világába a következő Baba-Mama Klub előadásán.

Színezzetek velünk!

Színezzetek velünk!

Aranykorukat élik a színezők, ezt bátran kijelenthetjük, ugyanis az elmúlt évek tapasztalatai alapján egyre népszerűbbek a felnőttek körében is nekik szánt színezők.

TÁJÉKOZTATÓ

TÁJÉKOZTATÓ

2023. január 01-től megváltozott a Soproni Szociális Intézmény bankszámlaszáma.

MEGBÍZOTT INTÉZMÉNYVEZETŐ A SOSZI ÉLÉN

MEGBÍZOTT INTÉZMÉNYVEZETŐ A SOSZI ÉLÉN

Péli Nikoletta, intézményünk igazgatója hamarosan anyai örömök elé néz, ezért távollétében, 2023.01.01-től igazgatói feladatait Joós Bernadett, a Soproni Szociális Intézmény szakmai vezetője és egyben intézményvezető-helyettese látja el.

Ringató – Kodályi elvek a gyermeknevelésben

Ringató – Kodályi elvek a gyermeknevelésben

A 2022-es év utolsó Baba-Mama Klub előadásán egy igazán érdekes témával ismerkedhetnek meg az érdeklődök, ugyanis a zenei nevelésről és annak pozitív hatásairól lesz szó.

ÚJ IDŐPONTBAN, ÉLETMENTŐ TÉMÁVAL JELENTKEZIK A DIÓ

ÚJ IDŐPONTBAN, ÉLETMENTŐ TÉMÁVAL JELENTKEZIK A DIÓ

A DIÓ, vagyis a Demencia Információs Órák előadássorozat következő, azaz hatodik alkalommal új időpontban és helyszínen kerül megrendezésre. Most egy életmentő témával várják az érdeklődőket.

Te hogyan készülsz a kisbabád érkezésére?

Te hogyan készülsz a kisbabád érkezésére?

A tudatos babavárásról és annak fontosságáról információk tömkelege zúdul ránk minden irányból: legyen az egy anyai hasznos tanács, egy barátnő véleménye vagy éppen az interneten olvasott cikk a témában. Sokszor azonban szinte elveszünk a hallottak/olvasottak sokaságában – ezért is foglalkozik most a Baba-Mama Klub a tudatos babavárás témakörével.

Az álmunk megvalósítása gőzerővel halad

Az álmunk megvalósítása gőzerővel halad

Az elmúlt több mint másfél évben rengeteget dolgoztunk az Idős Emberek Gondozásáért Alapítvánnyal azon, hogy végre megvalósítsuk közös álmunkat: egy akadálymentesített sportpályát a Soproni Szociális Intézmény Kossuth Lajos utca épületének udvarán.

A szétnyílt hasizomra is van megoldás

A szétnyílt hasizomra is van megoldás

A Rectus Diastasis, vagyis a „szétnyílt hasizom” problémája csak az elmúlt években kezdett beszivárogni a köztudatba. Pedig, nem csak a terhes nőket érinti!