loader image
2023-03-06

Színezzetek velünk!

Aranykorukat élik a színezők, ezt bátran kijelenthetjük, ugyanis az elmúlt évek tapasztalatai alapján egyre népszerűbbek a felnőttek körében is nekik szánt színezők.
"

ELOLVASOM

A kutatások szerint a színezésnek rengeteg pozitív hatása van az emberi elmére és mentális egészségre. A színezés legfőbb előnye, hogy a figyelmet a problémákról és a rossz szokásokról egy nyugodt, biztonságos és produktív irányba tereli el. Emellett pedig fejleszti a kézügyességet és még remek szórakozás is. Ezért most úgy döntöttünk, hogy az egész lakosságot bevonjuk színezésbe, hiszen több színezőt is készítettünk a jubileumi évre!

Március 2-án nyitotta meg a kapuit Szegényápoldaként a Balfi út 80. szám alatt található épület, melynek a legfelső emelete egy csodálatos kápolnát rejt. Mennyezetén a mai napig Storno Ferenc alkotásai láthatók. Ezeknek a freskóknak a mintáit hívtuk életre a jubileumi évre tervezett logónkban is, illetve a motívumokból készítettünk színezőket is. A lakók által készített színezőket a megnyitóünnepségen már bemutattuk, most pedig a lakosságot szeretnénk megkérni arra, hogy ők is ragadjanak színes ceruzát és kápráztassanak el minket a munkáikkal.

Az alkotásokat egészen július 31-ig várjuk postai úton vagy személyesen a Kossuth Lajos utca 10. szám alatt található igazgatóságunkra.

A készítő nevét és az életkorát mindenképp jelöljétek meg a beadott munkákon! A beérkezett alkotásokat terveink szerint kiállítjuk a Balfi úti Idősek Otthonában, hogy ellátottaink is lássák, hogy a közösségnek valóban alkotó ereje van.

A honlapunkról a színezők png formátumban tölthetőek le:

Korábbi híreink

A tudatos odafigyelés művészete – Babajóga

A tudatos odafigyelés művészete – Babajóga

Az érintéssel együtt járó mozgás az egyik a legerősebb pozitív inger, ami babát érheti. A jógában ez a stimuláció az anya és a baba kölcsönös részvételével történik, de a baba ritmusában. Németh-Pap Erika minden érdeklődőt elkalauzol a jóga világába a következő Baba-Mama Klub előadásán.

TÁJÉKOZTATÓ

TÁJÉKOZTATÓ

2023. január 01-től megváltozott a Soproni Szociális Intézmény bankszámlaszáma.

MEGBÍZOTT INTÉZMÉNYVEZETŐ A SOSZI ÉLÉN

MEGBÍZOTT INTÉZMÉNYVEZETŐ A SOSZI ÉLÉN

Péli Nikoletta, intézményünk igazgatója hamarosan anyai örömök elé néz, ezért távollétében, 2023.01.01-től igazgatói feladatait Joós Bernadett, a Soproni Szociális Intézmény szakmai vezetője és egyben intézményvezető-helyettese látja el.

Ringató – Kodályi elvek a gyermeknevelésben

Ringató – Kodályi elvek a gyermeknevelésben

A 2022-es év utolsó Baba-Mama Klub előadásán egy igazán érdekes témával ismerkedhetnek meg az érdeklődök, ugyanis a zenei nevelésről és annak pozitív hatásairól lesz szó.

ÚJ IDŐPONTBAN, ÉLETMENTŐ TÉMÁVAL JELENTKEZIK A DIÓ

ÚJ IDŐPONTBAN, ÉLETMENTŐ TÉMÁVAL JELENTKEZIK A DIÓ

A DIÓ, vagyis a Demencia Információs Órák előadássorozat következő, azaz hatodik alkalommal új időpontban és helyszínen kerül megrendezésre. Most egy életmentő témával várják az érdeklődőket.

Te hogyan készülsz a kisbabád érkezésére?

Te hogyan készülsz a kisbabád érkezésére?

A tudatos babavárásról és annak fontosságáról információk tömkelege zúdul ránk minden irányból: legyen az egy anyai hasznos tanács, egy barátnő véleménye vagy éppen az interneten olvasott cikk a témában. Sokszor azonban szinte elveszünk a hallottak/olvasottak sokaságában – ezért is foglalkozik most a Baba-Mama Klub a tudatos babavárás témakörével.

Az álmunk megvalósítása gőzerővel halad

Az álmunk megvalósítása gőzerővel halad

Az elmúlt több mint másfél évben rengeteget dolgoztunk az Idős Emberek Gondozásáért Alapítvánnyal azon, hogy végre megvalósítsuk közös álmunkat: egy akadálymentesített sportpályát a Soproni Szociális Intézmény Kossuth Lajos utca épületének udvarán.

A szétnyílt hasizomra is van megoldás

A szétnyílt hasizomra is van megoldás

A Rectus Diastasis, vagyis a „szétnyílt hasizom” problémája csak az elmúlt években kezdett beszivárogni a köztudatba. Pedig, nem csak a terhes nőket érinti!