loader image
2023-03-06

Színezzetek velünk!

Aranykorukat élik a színezők, ezt bátran kijelenthetjük, ugyanis az elmúlt évek tapasztalatai alapján egyre népszerűbbek a felnőttek körében is nekik szánt színezők.
"

ELOLVASOM

A kutatások szerint a színezésnek rengeteg pozitív hatása van az emberi elmére és mentális egészségre. A színezés legfőbb előnye, hogy a figyelmet a problémákról és a rossz szokásokról egy nyugodt, biztonságos és produktív irányba tereli el. Emellett pedig fejleszti a kézügyességet és még remek szórakozás is. Ezért most úgy döntöttünk, hogy az egész lakosságot bevonjuk színezésbe, hiszen több színezőt is készítettünk a jubileumi évre!

Március 2-án nyitotta meg a kapuit Szegényápoldaként a Balfi út 80. szám alatt található épület, melynek a legfelső emelete egy csodálatos kápolnát rejt. Mennyezetén a mai napig Storno Ferenc alkotásai láthatók. Ezeknek a freskóknak a mintáit hívtuk életre a jubileumi évre tervezett logónkban is, illetve a motívumokból készítettünk színezőket is. A lakók által készített színezőket a megnyitóünnepségen már bemutattuk, most pedig a lakosságot szeretnénk megkérni arra, hogy ők is ragadjanak színes ceruzát és kápráztassanak el minket a munkáikkal.

Az alkotásokat egészen július 31-ig várjuk postai úton vagy személyesen a Kossuth Lajos utca 10. szám alatt található igazgatóságunkra.

A készítő nevét és az életkorát mindenképp jelöljétek meg a beadott munkákon! A beérkezett alkotásokat terveink szerint kiállítjuk a Balfi úti Idősek Otthonában, hogy ellátottaink is lássák, hogy a közösségnek valóban alkotó ereje van.

A honlapunkról a színezők png formátumban tölthetőek le:

Korábbi híreink

Maminbaba – avagy a szórakoztató anyacsinosító

Maminbaba – avagy a szórakoztató anyacsinosító

A hordozós latin fitness egy igazán szórakoztató, intenzív és egyben csinosító mozgásforma a kisbabás és várandós anyukák számára. Hogy mi kell hozzá? Csupán egy babahordozó. Ugyanis a babák hordozóba kötve vagy az édesanyjuk pocakjában ringatózhatnak kellemes latin zenére az órák alatt.

Élelmiszermentés – a pazarlás ellen, a rászorulókért

Élelmiszermentés – a pazarlás ellen, a rászorulókért

A túlfogyasztás és pazarlás egyre nagyobb mértékben nő világszerte. Az ételpazarlás egy máig megoldatlan probléma, és mindenhol élnek olyan emberek, családok, akik a boltok számára már nem hasznosítható élelmiszereket szívesen látnák asztalukon.

A tudatos odafigyelés művészete – Babajóga

A tudatos odafigyelés művészete – Babajóga

Az érintéssel együtt járó mozgás az egyik a legerősebb pozitív inger, ami babát érheti. A jógában ez a stimuláció az anya és a baba kölcsönös részvételével történik, de a baba ritmusában. Németh-Pap Erika minden érdeklődőt elkalauzol a jóga világába a következő Baba-Mama Klub előadásán.

TÁJÉKOZTATÓ

TÁJÉKOZTATÓ

2023. január 01-től megváltozott a Soproni Szociális Intézmény bankszámlaszáma.

MEGBÍZOTT INTÉZMÉNYVEZETŐ A SOSZI ÉLÉN

MEGBÍZOTT INTÉZMÉNYVEZETŐ A SOSZI ÉLÉN

Péli Nikoletta, intézményünk igazgatója hamarosan anyai örömök elé néz, ezért távollétében, 2023.01.01-től igazgatói feladatait Joós Bernadett, a Soproni Szociális Intézmény szakmai vezetője és egyben intézményvezető-helyettese látja el.

Ringató – Kodályi elvek a gyermeknevelésben

Ringató – Kodályi elvek a gyermeknevelésben

A 2022-es év utolsó Baba-Mama Klub előadásán egy igazán érdekes témával ismerkedhetnek meg az érdeklődök, ugyanis a zenei nevelésről és annak pozitív hatásairól lesz szó.

ÚJ IDŐPONTBAN, ÉLETMENTŐ TÉMÁVAL JELENTKEZIK A DIÓ

ÚJ IDŐPONTBAN, ÉLETMENTŐ TÉMÁVAL JELENTKEZIK A DIÓ

A DIÓ, vagyis a Demencia Információs Órák előadássorozat következő, azaz hatodik alkalommal új időpontban és helyszínen kerül megrendezésre. Most egy életmentő témával várják az érdeklődőket.