loader image
2022-09-13

A babamasszázs fontosságáról – ismét elindul a BABA-MAMA KLUB Sopronban

Hosszabb kihagyás után ismét elindul a Baba-Mama klub Sopronban, mely eseményeknek a védőnőink a házigazdái. Először a babamasszázs fontosságáról, vagyis az érintés erejéről lesz szó.
"

ELOLVASOM

A masszázs nem új keletű dolog, ugyanis egyidős az emberiséggel. A szó arab eredetű, jelentése: érintés. Az érintés pedig az 5 szeretetnyelv egyike, vagyis alapvető szükségletünk. Egyesek szerint napi 7, mások szerint 17 érintés szükséges ahhoz, hogy elfogadható lelkiállapotban legyünk és szeretve érezzük magunkat.

MINDENKIRE JÓTÉKONYAN HAT

Az érintés nemcsak a megérintett félben, hanem magában a kezdeményezőben is jótékony hatást vált ki, ugyanis mindkét félnél oxytocin és szerotonin szabadul fel, csökken a fájdalom, javulhat az ideg-izom kapcsolat. Az érintés segít a stressz leküzdésében, ilyenkor lassul és mélyül a légzés, illetve a pulzusunk is lelassul. Javul a megérintett testrész keringése, oxigén ellátása. Jobb lesz az immunvédekezés, kevesebb gyulladásos állapot alakul ki testünkben. De fizikai és mentális állóképességünket is javítja. Segít az álmatlanság leküzdésében és hatékonyabbá válik az emésztés is.

DE HOGYAN HAT A CSECSEMŐKRE?

A csecsemőknél jobb agyi aktivitás, gyorsabb súlygyarapodás és kevesebb sírás figyelhető meg a gyakori érintés, masszázsok hatására. Kínában már Kr. e. 2500-ban is alkalmazták a babamasszázst, legalább is erről tanúskodnak az első írásos emlékek. A babamasszázs azonban nem izomgyúrást, hanem simogatást jelent. A természeti népeknél ma is anyáról-lányára száll a babamasszázs tudománya. Ma Európában Vimala McClure által kidolgozott módszert alkalmazzuk, mely az indiai és a svéd masszázs elemeit ötvözi. A csecsemő és a gyermekmasszázs során minden testrészt meghatározott sorrendben – lábtól felfelé haladva a hátig – átmasszíroznak előre betanult mozdulatokkal az anyák.

Ezzel a módszerrel ismerkedhetnek meg az édesanyák a Baba-Mama Klub foglalkozásán.

Korábbi híreink

TÁJÉKOZTATÓ

TÁJÉKOZTATÓ

2023. január 01-től megváltozott a Soproni Szociális Intézmény bankszámlaszáma.

MEGBÍZOTT INTÉZMÉNYVEZETŐ A SOSZI ÉLÉN

MEGBÍZOTT INTÉZMÉNYVEZETŐ A SOSZI ÉLÉN

Péli Nikoletta, intézményünk igazgatója hamarosan anyai örömök elé néz, ezért távollétében, 2023.01.01-től igazgatói feladatait Joós Bernadett, a Soproni Szociális Intézmény szakmai vezetője és egyben intézményvezető-helyettese látja el.

Ringató – Kodályi elvek a gyermeknevelésben

Ringató – Kodályi elvek a gyermeknevelésben

A 2022-es év utolsó Baba-Mama Klub előadásán egy igazán érdekes témával ismerkedhetnek meg az érdeklődök, ugyanis a zenei nevelésről és annak pozitív hatásairól lesz szó.

ÚJ IDŐPONTBAN, ÉLETMENTŐ TÉMÁVAL JELENTKEZIK A DIÓ

ÚJ IDŐPONTBAN, ÉLETMENTŐ TÉMÁVAL JELENTKEZIK A DIÓ

A DIÓ, vagyis a Demencia Információs Órák előadássorozat következő, azaz hatodik alkalommal új időpontban és helyszínen kerül megrendezésre. Most egy életmentő témával várják az érdeklődőket.

Te hogyan készülsz a kisbabád érkezésére?

Te hogyan készülsz a kisbabád érkezésére?

A tudatos babavárásról és annak fontosságáról információk tömkelege zúdul ránk minden irányból: legyen az egy anyai hasznos tanács, egy barátnő véleménye vagy éppen az interneten olvasott cikk a témában. Sokszor azonban szinte elveszünk a hallottak/olvasottak sokaságában – ezért is foglalkozik most a Baba-Mama Klub a tudatos babavárás témakörével.

Az álmunk megvalósítása gőzerővel halad

Az álmunk megvalósítása gőzerővel halad

Az elmúlt több mint másfél évben rengeteget dolgoztunk az Idős Emberek Gondozásáért Alapítvánnyal azon, hogy végre megvalósítsuk közös álmunkat: egy akadálymentesített sportpályát a Soproni Szociális Intézmény Kossuth Lajos utca épületének udvarán.

A szétnyílt hasizomra is van megoldás

A szétnyílt hasizomra is van megoldás

A Rectus Diastasis, vagyis a „szétnyílt hasizom” problémája csak az elmúlt években kezdett beszivárogni a köztudatba. Pedig, nem csak a terhes nőket érinti!