loader image
2022-09-13

A babamasszázs fontosságáról – ismét elindul a BABA-MAMA KLUB Sopronban

Hosszabb kihagyás után ismét elindul a Baba-Mama klub Sopronban, mely eseményeknek a védőnőink a házigazdái. Először a babamasszázs fontosságáról, vagyis az érintés erejéről lesz szó.
"

ELOLVASOM

A masszázs nem új keletű dolog, ugyanis egyidős az emberiséggel. A szó arab eredetű, jelentése: érintés. Az érintés pedig az 5 szeretetnyelv egyike, vagyis alapvető szükségletünk. Egyesek szerint napi 7, mások szerint 17 érintés szükséges ahhoz, hogy elfogadható lelkiállapotban legyünk és szeretve érezzük magunkat.

MINDENKIRE JÓTÉKONYAN HAT

Az érintés nemcsak a megérintett félben, hanem magában a kezdeményezőben is jótékony hatást vált ki, ugyanis mindkét félnél oxytocin és szerotonin szabadul fel, csökken a fájdalom, javulhat az ideg-izom kapcsolat. Az érintés segít a stressz leküzdésében, ilyenkor lassul és mélyül a légzés, illetve a pulzusunk is lelassul. Javul a megérintett testrész keringése, oxigén ellátása. Jobb lesz az immunvédekezés, kevesebb gyulladásos állapot alakul ki testünkben. De fizikai és mentális állóképességünket is javítja. Segít az álmatlanság leküzdésében és hatékonyabbá válik az emésztés is.

DE HOGYAN HAT A CSECSEMŐKRE?

A csecsemőknél jobb agyi aktivitás, gyorsabb súlygyarapodás és kevesebb sírás figyelhető meg a gyakori érintés, masszázsok hatására. Kínában már Kr. e. 2500-ban is alkalmazták a babamasszázst, legalább is erről tanúskodnak az első írásos emlékek. A babamasszázs azonban nem izomgyúrást, hanem simogatást jelent. A természeti népeknél ma is anyáról-lányára száll a babamasszázs tudománya. Ma Európában Vimala McClure által kidolgozott módszert alkalmazzuk, mely az indiai és a svéd masszázs elemeit ötvözi. A csecsemő és a gyermekmasszázs során minden testrészt meghatározott sorrendben – lábtól felfelé haladva a hátig – átmasszíroznak előre betanult mozdulatokkal az anyák.

Ezzel a módszerrel ismerkedhetnek meg az édesanyák a Baba-Mama Klub foglalkozásán.

Korábbi híreink

Maminbaba – avagy a szórakoztató anyacsinosító

Maminbaba – avagy a szórakoztató anyacsinosító

A hordozós latin fitness egy igazán szórakoztató, intenzív és egyben csinosító mozgásforma a kisbabás és várandós anyukák számára. Hogy mi kell hozzá? Csupán egy babahordozó. Ugyanis a babák hordozóba kötve vagy az édesanyjuk pocakjában ringatózhatnak kellemes latin zenére az órák alatt.

Élelmiszermentés – a pazarlás ellen, a rászorulókért

Élelmiszermentés – a pazarlás ellen, a rászorulókért

A túlfogyasztás és pazarlás egyre nagyobb mértékben nő világszerte. Az ételpazarlás egy máig megoldatlan probléma, és mindenhol élnek olyan emberek, családok, akik a boltok számára már nem hasznosítható élelmiszereket szívesen látnák asztalukon.

A tudatos odafigyelés művészete – Babajóga

A tudatos odafigyelés művészete – Babajóga

Az érintéssel együtt járó mozgás az egyik a legerősebb pozitív inger, ami babát érheti. A jógában ez a stimuláció az anya és a baba kölcsönös részvételével történik, de a baba ritmusában. Németh-Pap Erika minden érdeklődőt elkalauzol a jóga világába a következő Baba-Mama Klub előadásán.

Színezzetek velünk!

Színezzetek velünk!

Aranykorukat élik a színezők, ezt bátran kijelenthetjük, ugyanis az elmúlt évek tapasztalatai alapján egyre népszerűbbek a felnőttek körében is nekik szánt színezők.

TÁJÉKOZTATÓ

TÁJÉKOZTATÓ

2023. január 01-től megváltozott a Soproni Szociális Intézmény bankszámlaszáma.

MEGBÍZOTT INTÉZMÉNYVEZETŐ A SOSZI ÉLÉN

MEGBÍZOTT INTÉZMÉNYVEZETŐ A SOSZI ÉLÉN

Péli Nikoletta, intézményünk igazgatója hamarosan anyai örömök elé néz, ezért távollétében, 2023.01.01-től igazgatói feladatait Joós Bernadett, a Soproni Szociális Intézmény szakmai vezetője és egyben intézményvezető-helyettese látja el.

Ringató – Kodályi elvek a gyermeknevelésben

Ringató – Kodályi elvek a gyermeknevelésben

A 2022-es év utolsó Baba-Mama Klub előadásán egy igazán érdekes témával ismerkedhetnek meg az érdeklődök, ugyanis a zenei nevelésről és annak pozitív hatásairól lesz szó.