loader image
2021-10-25

A magány helyett válasszon minket, mert mindenki előtt nyitva állnak klubjaink ajtói!

A Soproni Szociális Intézmény szeretettel várja leendő tagjai jelentkezését idős klubjainkba.
"

ELOLVASOM

A Kossuth Lajos utcában és a Major közben is rengeteg változatos program szórakoztatja idős tagjainkat. Sokan azért választják nappali ellátásunkat, hogy kiszakadjanak otthonról, és egy olyan közösséghez tartozzanak, ahol igazán megértik őket. Ezen felül munkatársaink arra is ügyelnek, hogy szellemileg és fizikailag is frissek maradjanak a minket választó idősek.

A két klub az elmúlt időszakban rengeteg kiránduláson és programon vett részt. Többek között ellátogattak az Erdő Házába, vagy éppen a Festőteremben jártak a XXI. Őszi Tárlaton.

Azonban nemcsak ilyen programokkal, hanem fejlesztő játékokkal, terápiákkal, és előadásokkal színesítik kollégáink és az intézmény az idősek mindennapjait. Ilyenek például a tornák vagy a kutyaterápia, de a Lila Akác Klub tagjai például létrehoztak egy varrókört, ahol gyerekeknek készítenek alvópárnákat vagy éppen játékokat! 

A foglalkozásokon túl kollégáink a hivatalos ügyek elintézéseben is segítik tagjainkat, ahogy az egészségügyi alapellátás megszervezésében is állnak rendelkezésre. Az egész napos időtöltés alatt pedig meleg étkezésre is van lehetősége idős ellátottainknak!

Klubjaink elérhetőségei:

Lila Akác Idősek Klubja

Major köz 3.

+36204873127

Ciklámen Idősek Klubja

Kossuth Lajos utca 10.

+36204881549

Ha Ön vagy családtagja szívesen csatlakozna egy igazán zseniális közösséghez, akkor keressen minket!

Korábbi híreink

Előzzük meg az őszi betegségeket!

Előzzük meg az őszi betegségeket!

Nemcsak az iskolába csengettek be szeptember elsején, hanem beköszöntött az ősz is. A nyirkos, hűvös, változékony idővel pedig megszaporodtak a vírusfertőzések és meghűléses megbetegedések is, melyek a közösségekben sokkal hamarabb terjednek. Azonban a fertőzések megelőzhetőek!

GYÓGYSZERTÁRI ÜGYELET SOPRON VÁROS TERÜLETÉN

GYÓGYSZERTÁRI ÜGYELET SOPRON VÁROS TERÜLETÉN

Ügyeleti idő: minden nap (hétfő-vasárnap) este 8 órától reggel 8 óráig, kivéve munkaszüneti napok ( jan. 1., márc. 15., nagypéntek, húsvét vasárnap, húsvét hétfő, május 1., pünkösd vasárnap, pünkösd hétfő, aug. 20., okt. 23., nov. 1., dec. 25., dec. 26.): reggel 8 órától másnap reggel 8 óráig.

Boldogságból nem volt hiány

Boldogságból nem volt hiány

Idén már 12. alkalommal rendezte meg a Balfi úti Idősek Otthona a Családi Napot! Ez az a nyári délután, amikor lakóink együtt ünnepelhetnek szeretteikkel.

Tájékoztató!

Tájékoztató!

A Soproni Szociális Intézmény tájékoztatja a lakosságot a 7. számú védőnői körzet bővüléséről.

VISSZA A KÖZÖSSÉGBE

VISSZA A KÖZÖSSÉGBE

Már csak pár nap és a vége a nagybetűs VAKÁCIÓNAK! A jól megszokott pihenésből visszakerülnek a gyerekek a „szürke” hétköznapokba, amikor reggel csörög az a fránya ébresztőóra, mert hamarosan kezdődik az óvoda vagy az iskola. Az „iskolapadba” visszatérés sok szülőnek okoz fejtörést, ugyanis a gyerekek általában nehezen viselik a reggeli kelést a hosszú szünet után.

Gyerekzsivaj töltötte meg az Erzsébet-kertet – Beszámoló az Anyatejes Világnapi rendezvényről

Gyerekzsivaj töltötte meg az Erzsébet-kertet – Beszámoló az Anyatejes Világnapi rendezvényről

Sopron városa immár 12. alkalommal rendezte meg az Anyatejes Világnapot, amelyet az idén is a Soproni Szociális Intézmény védőnői szerveztek. Az esemény időpontja sem véletlen, ugyanis augusztus elseje az Anyatejes Táplálás Világnapja, augusztus első hete pedig a Szoptatás Világhete. A rendezvénynek nemes üzenete van, ugyanis minden évben igyekszik népszerűsíteni az anyatejes táplálást, így volt ez idén is.

Az egészségünk megőrzése a cél

Az egészségünk megőrzése a cél

A Balfi úti Idősek Otthonában Hagyományőrző Egészségnapot tartottunk, ahol egy tematikus, sokrétű előadás után szűréseket végeztünk az érdeklődők körében.