loader image
2022-10-19

Az álmunk megvalósítása gőzerővel halad

Az elmúlt több mint másfél évben rengeteget dolgoztunk az Idős Emberek Gondozásáért Alapítvánnyal azon, hogy végre megvalósítsuk közös álmunkat: egy akadálymentesített sportpályát a Soproni Szociális Intézmény Kossuth Lajos utca épületének udvarán.
"

ELOLVASOM

Több mint 1,5 évvel ezelőtt fogalmazódott meg intézményünkben és az Idős Emberek Gondozásáért Alapítványban, hogy Sopron városának szüksége lenne egy olyan sportpályára, amelyet sérült, fogyatékkal élő vagy akár idős emberek is önfeledten és biztonságosan használhatnak.

Fotó: Griechisch Tamás

Röviden az Alapítványról:

1998. június 22-én jött létre az Idős Emberek Gondozásáért Alapítvány, mely fennállása óta szoros együttműködésben áll a Soproni Szociális Intézménnyel. Társadalmi szerepvállalás keretében vesz részt a szociális elhelyezésben részesülő idős emberek és rászorulók támogatásában Sopron városában.

Segítő tevékenysége kiemelkedő fontosságú az intézményünk céljainak megvalósításában.

A nemes cél nem véletlen, ugyanis Sopronban és a térségben közel 1300 család nevel sérülteket. Közülük több mint 30 fő nappali ellátását a mi intézményünk biztosítja, ahol szakembereink többek között foglalkozásokkal, színes programokkal aranyozzák be a minket választó sérültek mindennapjait. Azonban forrásaink korlátozottak. Jelenleg a városban egy olyan játszótéri elem került kiépítésre, melyet mozgássérült gyermek is használhat, kifejezetten fejlesztő eszköz viszont egyáltalán nincs. Azonban a mozgás minden ember számára fontos, így a sérültek életében is elengedhetetlen, többek között ezért valósítjuk meg az akadálymentesített sportpályánkat.

A rendszeresen végzett testedzés különösen fontos a fogyatékkal élők életében, a fizikai deformitással vagy mentális problémával vagy éppen halmozottan, értelmi és mozgási akadályozottsággal is élő embertársaink számára az izmok és csontozat, az idegrendszer egészséges működéséhez is szükséges.

Az álom megvalósításához viszont anyagi forrásokra volt szükség. Civil támogatóink mellett több cég, szervezet is hozzájárult ahhoz, hogy az akadálymentesített sportpályánk megépülhessen. Többek között támogatónk a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. és a GYSEV CARGO Zrt. is. Külön öröm volt számunkra, hogy a Eurhope pályázatán is díjazták ötletünket.

Az összegyűlt források most tették lehetővé számunkra, hogy építkezés elkezdődhessen, így október 11-én már elindult a tereprendezés és elkészült az akadálymentesített sportpálya alapja is.

Köszönjük a civileknek, akik támogatták nemes ügyünket, és hálásak vagyunk azoknak a cégeknek, szervezeteknek is, akik mellénk álltak és anyagilag hozzájárultak az akadálymentesített sportpályánk megvalósításához.

Korábbi híreink

ÚJ IDŐPONTBAN, ÉLETMENTŐ TÉMÁVAL JELENTKEZIK A DIÓ

ÚJ IDŐPONTBAN, ÉLETMENTŐ TÉMÁVAL JELENTKEZIK A DIÓ

A DIÓ, vagyis a Demencia Információs Órák előadássorozat következő, azaz hatodik alkalommal új időpontban és helyszínen kerül megrendezésre. Most egy életmentő témával várják az érdeklődőket.

Te hogyan készülsz a kisbabád érkezésére?

Te hogyan készülsz a kisbabád érkezésére?

A tudatos babavárásról és annak fontosságáról információk tömkelege zúdul ránk minden irányból: legyen az egy anyai hasznos tanács, egy barátnő véleménye vagy éppen az interneten olvasott cikk a témában. Sokszor azonban szinte elveszünk a hallottak/olvasottak sokaságában – ezért is foglalkozik most a Baba-Mama Klub a tudatos babavárás témakörével.

A szétnyílt hasizomra is van megoldás

A szétnyílt hasizomra is van megoldás

A Rectus Diastasis, vagyis a „szétnyílt hasizom” problémája csak az elmúlt években kezdett beszivárogni a köztudatba. Pedig, nem csak a terhes nőket érinti!

„Ő már csak nyomokban az én anyukám.” – Folytatódik a DIÓ program Sopronban

„Ő már csak nyomokban az én anyukám.” – Folytatódik a DIÓ program Sopronban

„Ugyanúgy szeretem, de nehéz tudomásul venni, hogy ő már csak nyomokban az én anyukám.” – ezt egy demenciával élő idős ember gyermeke mondta arról, hogy hogyan éli meg családjuk ezt a gyökeres változást. A soproni Demencia Információs Órák program a második alkalommal pont a családon belül szerepekkel foglalkozik.

Előzzük meg az őszi betegségeket!

Előzzük meg az őszi betegségeket!

Nemcsak az iskolába csengettek be szeptember elsején, hanem beköszöntött az ősz is. A nyirkos, hűvös, változékony idővel pedig megszaporodtak a vírusfertőzések és meghűléses megbetegedések is, melyek a közösségekben sokkal hamarabb terjednek. Azonban a fertőzések megelőzhetőek!

GYÓGYSZERTÁRI ÜGYELET SOPRON VÁROS TERÜLETÉN

GYÓGYSZERTÁRI ÜGYELET SOPRON VÁROS TERÜLETÉN

Ügyeleti idő: minden nap (hétfő-vasárnap) este 8 órától reggel 8 óráig, kivéve munkaszüneti napok ( jan. 1., márc. 15., nagypéntek, húsvét vasárnap, húsvét hétfő, május 1., pünkösd vasárnap, pünkösd hétfő, aug. 20., okt. 23., nov. 1., dec. 25., dec. 26.): reggel 8 órától másnap reggel 8 óráig.