loader image
2022-08-29

Boldogságból nem volt hiány

Idén már 12. alkalommal rendezte meg a Balfi úti Idősek Otthona a Családi Napot! Ez az a nyári délután, amikor lakóink együtt ünnepelhetnek szeretteikkel.
"

ELOLVASOM

A rendezvényt lázas készülődés és tervezés előzte meg: kollégáink időt és energiát sem sajnálva szerveztek mindent, hogy augusztus utolsó hétvégéjén minden tökéletes legyen!

14 óra előtt pár perccel már jó pár vendégünk és lakónk helyet foglalt az udvaron felállított sátorban, és hatalmas lelkesedéssel várták a műsorunkat. Az eseményen több mint háromszázan vettek részt: kicsik és nagyok is.

Az eseményt Csiszár Szabolcs, Sopron város alpolgármestere nyitotta meg ünnepi gondolataival. A fellépők igen változatos előadásokkal készültek, ugyanis a Soproni Petőfi Színház színművészei mellett Both Balázs költő például szavalással kápráztatta el a vendégeket. A Soproni Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola néptáncosai pedig az otthon énekeseivel készültek meglepetéssel a jelenlévőknek. Tánccal azonban nemcsak a kicsik szórakoztatták a vendégeket, hanem a Senior Örömtáncosok is, Bartok Ildikó kolléganőnk vezetésével.

A műsor után a családokat megvendégeltük: a főételen túl többféle édes és sós süteménnyel, limonádéval, ásványvízzel és kávéval kínáltuk a résztvevőket.

A kicsikről sem feledkeztünk meg, az ugrálóváron kívül játékokkal, csillámtetoválással és vattacukorral kedveskedtünk a számukra.

A rendezvény alatt a Bonczás Brothers nevű zenekar biztosította a talpalávalót. Remek volt látni, hogy sokan megmozdultak és táncra perdültek a jól ismert dallamokra.

A rendezvény anyagi hátterét az Idős Emberek Gondozásáért Alapítvány biztosította. Ez a szervezet szorosan együttműködik a Soproni Szociális Intézmény ellátásaival, rengeteg forrást biztosítva eseményeinkhez.

Köszönjük kollégáink munkáját, nélkülük nem jöhetett volna létre ez a csodálatos nap! A családoknak pedig azért vagyunk hálásak, mert velünk ünnepeltek!

Korábbi híreink

„Ő már csak nyomokban az én anyukám.” – Folytatódik a DIÓ program Sopronban

„Ő már csak nyomokban az én anyukám.” – Folytatódik a DIÓ program Sopronban

„Ugyanúgy szeretem, de nehéz tudomásul venni, hogy ő már csak nyomokban az én anyukám.” – ezt egy demenciával élő idős ember gyermeke mondta arról, hogy hogyan éli meg családjuk ezt a gyökeres változást. A soproni Demencia Információs Órák program a második alkalommal pont a családon belül szerepekkel foglalkozik.

Előzzük meg az őszi betegségeket!

Előzzük meg az őszi betegségeket!

Nemcsak az iskolába csengettek be szeptember elsején, hanem beköszöntött az ősz is. A nyirkos, hűvös, változékony idővel pedig megszaporodtak a vírusfertőzések és meghűléses megbetegedések is, melyek a közösségekben sokkal hamarabb terjednek. Azonban a fertőzések megelőzhetőek!

GYÓGYSZERTÁRI ÜGYELET SOPRON VÁROS TERÜLETÉN

GYÓGYSZERTÁRI ÜGYELET SOPRON VÁROS TERÜLETÉN

Ügyeleti idő: minden nap (hétfő-vasárnap) este 8 órától reggel 8 óráig, kivéve munkaszüneti napok ( jan. 1., márc. 15., nagypéntek, húsvét vasárnap, húsvét hétfő, május 1., pünkösd vasárnap, pünkösd hétfő, aug. 20., okt. 23., nov. 1., dec. 25., dec. 26.): reggel 8 órától másnap reggel 8 óráig.

Tájékoztató!

Tájékoztató!

A Soproni Szociális Intézmény tájékoztatja a lakosságot a 7. számú védőnői körzet bővüléséről.

VISSZA A KÖZÖSSÉGBE

VISSZA A KÖZÖSSÉGBE

Már csak pár nap és a vége a nagybetűs VAKÁCIÓNAK! A jól megszokott pihenésből visszakerülnek a gyerekek a „szürke” hétköznapokba, amikor reggel csörög az a fránya ébresztőóra, mert hamarosan kezdődik az óvoda vagy az iskola. Az „iskolapadba” visszatérés sok szülőnek okoz fejtörést, ugyanis a gyerekek általában nehezen viselik a reggeli kelést a hosszú szünet után.

Gyerekzsivaj töltötte meg az Erzsébet-kertet – Beszámoló az Anyatejes Világnapi rendezvényről

Gyerekzsivaj töltötte meg az Erzsébet-kertet – Beszámoló az Anyatejes Világnapi rendezvényről

Sopron városa immár 12. alkalommal rendezte meg az Anyatejes Világnapot, amelyet az idén is a Soproni Szociális Intézmény védőnői szerveztek. Az esemény időpontja sem véletlen, ugyanis augusztus elseje az Anyatejes Táplálás Világnapja, augusztus első hete pedig a Szoptatás Világhete. A rendezvénynek nemes üzenete van, ugyanis minden évben igyekszik népszerűsíteni az anyatejes táplálást, így volt ez idén is.

Az egészségünk megőrzése a cél

Az egészségünk megőrzése a cél

A Balfi úti Idősek Otthonában Hagyományőrző Egészségnapot tartottunk, ahol egy tematikus, sokrétű előadás után szűréseket végeztünk az érdeklődők körében.