loader image
2022-08-29

Boldogságból nem volt hiány

Idén már 12. alkalommal rendezte meg a Balfi úti Idősek Otthona a Családi Napot! Ez az a nyári délután, amikor lakóink együtt ünnepelhetnek szeretteikkel.
"

ELOLVASOM

A rendezvényt lázas készülődés és tervezés előzte meg: kollégáink időt és energiát sem sajnálva szerveztek mindent, hogy augusztus utolsó hétvégéjén minden tökéletes legyen!

14 óra előtt pár perccel már jó pár vendégünk és lakónk helyet foglalt az udvaron felállított sátorban, és hatalmas lelkesedéssel várták a műsorunkat. Az eseményen több mint háromszázan vettek részt: kicsik és nagyok is.

Az eseményt Csiszár Szabolcs, Sopron város alpolgármestere nyitotta meg ünnepi gondolataival. A fellépők igen változatos előadásokkal készültek, ugyanis a Soproni Petőfi Színház színművészei mellett Both Balázs költő például szavalással kápráztatta el a vendégeket. A Soproni Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola néptáncosai pedig az otthon énekeseivel készültek meglepetéssel a jelenlévőknek. Tánccal azonban nemcsak a kicsik szórakoztatták a vendégeket, hanem a Senior Örömtáncosok is, Bartok Ildikó kolléganőnk vezetésével.

A műsor után a családokat megvendégeltük: a főételen túl többféle édes és sós süteménnyel, limonádéval, ásványvízzel és kávéval kínáltuk a résztvevőket.

A kicsikről sem feledkeztünk meg, az ugrálóváron kívül játékokkal, csillámtetoválással és vattacukorral kedveskedtünk a számukra.

A rendezvény alatt a Bonczás Brothers nevű zenekar biztosította a talpalávalót. Remek volt látni, hogy sokan megmozdultak és táncra perdültek a jól ismert dallamokra.

A rendezvény anyagi hátterét az Idős Emberek Gondozásáért Alapítvány biztosította. Ez a szervezet szorosan együttműködik a Soproni Szociális Intézmény ellátásaival, rengeteg forrást biztosítva eseményeinkhez.

Köszönjük kollégáink munkáját, nélkülük nem jöhetett volna létre ez a csodálatos nap! A családoknak pedig azért vagyunk hálásak, mert velünk ünnepeltek!

Korábbi híreink

Maminbaba – avagy a szórakoztató anyacsinosító

Maminbaba – avagy a szórakoztató anyacsinosító

A hordozós latin fitness egy igazán szórakoztató, intenzív és egyben csinosító mozgásforma a kisbabás és várandós anyukák számára. Hogy mi kell hozzá? Csupán egy babahordozó. Ugyanis a babák hordozóba kötve vagy az édesanyjuk pocakjában ringatózhatnak kellemes latin zenére az órák alatt.

Élelmiszermentés – a pazarlás ellen, a rászorulókért

Élelmiszermentés – a pazarlás ellen, a rászorulókért

A túlfogyasztás és pazarlás egyre nagyobb mértékben nő világszerte. Az ételpazarlás egy máig megoldatlan probléma, és mindenhol élnek olyan emberek, családok, akik a boltok számára már nem hasznosítható élelmiszereket szívesen látnák asztalukon.

A tudatos odafigyelés művészete – Babajóga

A tudatos odafigyelés művészete – Babajóga

Az érintéssel együtt járó mozgás az egyik a legerősebb pozitív inger, ami babát érheti. A jógában ez a stimuláció az anya és a baba kölcsönös részvételével történik, de a baba ritmusában. Németh-Pap Erika minden érdeklődőt elkalauzol a jóga világába a következő Baba-Mama Klub előadásán.

Színezzetek velünk!

Színezzetek velünk!

Aranykorukat élik a színezők, ezt bátran kijelenthetjük, ugyanis az elmúlt évek tapasztalatai alapján egyre népszerűbbek a felnőttek körében is nekik szánt színezők.

TÁJÉKOZTATÓ

TÁJÉKOZTATÓ

2023. január 01-től megváltozott a Soproni Szociális Intézmény bankszámlaszáma.

MEGBÍZOTT INTÉZMÉNYVEZETŐ A SOSZI ÉLÉN

MEGBÍZOTT INTÉZMÉNYVEZETŐ A SOSZI ÉLÉN

Péli Nikoletta, intézményünk igazgatója hamarosan anyai örömök elé néz, ezért távollétében, 2023.01.01-től igazgatói feladatait Joós Bernadett, a Soproni Szociális Intézmény szakmai vezetője és egyben intézményvezető-helyettese látja el.

Ringató – Kodályi elvek a gyermeknevelésben

Ringató – Kodályi elvek a gyermeknevelésben

A 2022-es év utolsó Baba-Mama Klub előadásán egy igazán érdekes témával ismerkedhetnek meg az érdeklődök, ugyanis a zenei nevelésről és annak pozitív hatásairól lesz szó.