loader image
2022-08-29

Boldogságból nem volt hiány

Idén már 12. alkalommal rendezte meg a Balfi úti Idősek Otthona a Családi Napot! Ez az a nyári délután, amikor lakóink együtt ünnepelhetnek szeretteikkel.
"

ELOLVASOM

A rendezvényt lázas készülődés és tervezés előzte meg: kollégáink időt és energiát sem sajnálva szerveztek mindent, hogy augusztus utolsó hétvégéjén minden tökéletes legyen!

14 óra előtt pár perccel már jó pár vendégünk és lakónk helyet foglalt az udvaron felállított sátorban, és hatalmas lelkesedéssel várták a műsorunkat. Az eseményen több mint háromszázan vettek részt: kicsik és nagyok is.

Az eseményt Csiszár Szabolcs, Sopron város alpolgármestere nyitotta meg ünnepi gondolataival. A fellépők igen változatos előadásokkal készültek, ugyanis a Soproni Petőfi Színház színművészei mellett Both Balázs költő például szavalással kápráztatta el a vendégeket. A Soproni Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola néptáncosai pedig az otthon énekeseivel készültek meglepetéssel a jelenlévőknek. Tánccal azonban nemcsak a kicsik szórakoztatták a vendégeket, hanem a Senior Örömtáncosok is, Bartok Ildikó kolléganőnk vezetésével.

A műsor után a családokat megvendégeltük: a főételen túl többféle édes és sós süteménnyel, limonádéval, ásványvízzel és kávéval kínáltuk a résztvevőket.

A kicsikről sem feledkeztünk meg, az ugrálóváron kívül játékokkal, csillámtetoválással és vattacukorral kedveskedtünk a számukra.

A rendezvény alatt a Bonczás Brothers nevű zenekar biztosította a talpalávalót. Remek volt látni, hogy sokan megmozdultak és táncra perdültek a jól ismert dallamokra.

A rendezvény anyagi hátterét az Idős Emberek Gondozásáért Alapítvány biztosította. Ez a szervezet szorosan együttműködik a Soproni Szociális Intézmény ellátásaival, rengeteg forrást biztosítva eseményeinkhez.

Köszönjük kollégáink munkáját, nélkülük nem jöhetett volna létre ez a csodálatos nap! A családoknak pedig azért vagyunk hálásak, mert velünk ünnepeltek!

Korábbi híreink

TÁJÉKOZTATÓ

TÁJÉKOZTATÓ

2023. január 01-től megváltozott a Soproni Szociális Intézmény bankszámlaszáma.

MEGBÍZOTT INTÉZMÉNYVEZETŐ A SOSZI ÉLÉN

MEGBÍZOTT INTÉZMÉNYVEZETŐ A SOSZI ÉLÉN

Péli Nikoletta, intézményünk igazgatója hamarosan anyai örömök elé néz, ezért távollétében, 2023.01.01-től igazgatói feladatait Joós Bernadett, a Soproni Szociális Intézmény szakmai vezetője és egyben intézményvezető-helyettese látja el.

Ringató – Kodályi elvek a gyermeknevelésben

Ringató – Kodályi elvek a gyermeknevelésben

A 2022-es év utolsó Baba-Mama Klub előadásán egy igazán érdekes témával ismerkedhetnek meg az érdeklődök, ugyanis a zenei nevelésről és annak pozitív hatásairól lesz szó.

ÚJ IDŐPONTBAN, ÉLETMENTŐ TÉMÁVAL JELENTKEZIK A DIÓ

ÚJ IDŐPONTBAN, ÉLETMENTŐ TÉMÁVAL JELENTKEZIK A DIÓ

A DIÓ, vagyis a Demencia Információs Órák előadássorozat következő, azaz hatodik alkalommal új időpontban és helyszínen kerül megrendezésre. Most egy életmentő témával várják az érdeklődőket.

Te hogyan készülsz a kisbabád érkezésére?

Te hogyan készülsz a kisbabád érkezésére?

A tudatos babavárásról és annak fontosságáról információk tömkelege zúdul ránk minden irányból: legyen az egy anyai hasznos tanács, egy barátnő véleménye vagy éppen az interneten olvasott cikk a témában. Sokszor azonban szinte elveszünk a hallottak/olvasottak sokaságában – ezért is foglalkozik most a Baba-Mama Klub a tudatos babavárás témakörével.

Az álmunk megvalósítása gőzerővel halad

Az álmunk megvalósítása gőzerővel halad

Az elmúlt több mint másfél évben rengeteget dolgoztunk az Idős Emberek Gondozásáért Alapítvánnyal azon, hogy végre megvalósítsuk közös álmunkat: egy akadálymentesített sportpályát a Soproni Szociális Intézmény Kossuth Lajos utca épületének udvarán.

A szétnyílt hasizomra is van megoldás

A szétnyílt hasizomra is van megoldás

A Rectus Diastasis, vagyis a „szétnyílt hasizom” problémája csak az elmúlt években kezdett beszivárogni a köztudatba. Pedig, nem csak a terhes nőket érinti!