loader image
2022-09-19

Előzzük meg az őszi betegségeket!

Nemcsak az iskolába csengettek be szeptember elsején, hanem beköszöntött az ősz is. A nyirkos, hűvös, változékony idővel pedig megszaporodtak a vírusfertőzések és meghűléses megbetegedések is, melyek a közösségekben sokkal hamarabb terjednek. Azonban a fertőzések megelőzhetőek!
"

ELOLVASOM

A cseppfertőzéssel terjedő vírusok melegágya az őszi időjárás, és a hosszan, egy légtérben tartózkodás is elősegíti a szaporodásukat, a kórokozók átadását. Közösségi betegségek szempontjából leginkább a bölcsődés és a kis óvodás korosztály veszélyeztetett, ugyanis nekik még nem erősödött meg teljesen az immunrendszerük.

Az őszi időszakban a leggyakoribbak a felső légúti – többnyire vírusos eredetű – fertőzések. Ezek általában enyhe tüneteket, például orrfolyást, orrdugulást, torokfájást, hőemelkedést, levertséget okoznak.

Mit tehetünk az ilyen betegségek ellen?

Fontos az immunrendszer megerősítése. Az ősz beköszöntével nemcsak a hőség szűnik meg, hanem sokkal kevesebb napfényhez, vagyis D-vitaminhoz jut szervezetünk. Ezért érdemes odafigyelni a szervezet vitamin- és ásványi anyag igényeinek biztosítására, gyümölcsök fogyasztására és a megfelelő folyadék bevitelre. Az étrend legyen minél változatosabb, színesebb.

A megelőzésnél azonban nem elég az étkezésre és az immunrendszerre odafigyelni: hanem elengedhetetlen néhány higiéniás szabály megtanítása gyermekeinknek.

Nagyon fontos a megfelelő higiénés szabályok megtanítása gyermekeinknek, és azok alkalmazása.

  • fontos a rendszeres, alapos szappanos-meleg vizes kézmosás,
  • zsebkendőbe köhögés/tüsszentés
  • helyes orrfújási technika megtanítása
  • használt zsebkendő eldobása lehetőség szerint zárt szemetesbe

A napi friss levegőn való mozgás is elengedhetetlen az immunrendszerünk helyes működéséhez, de ügyeljünk a réteges öltözködésre. Ugyanis ebben az időszakban fennáll a húgyúti fertőzések és a felfázás lehetősége is.

Korábbi híreink

TÁJÉKOZTATÓ

TÁJÉKOZTATÓ

2023. január 01-től megváltozott a Soproni Szociális Intézmény bankszámlaszáma.

MEGBÍZOTT INTÉZMÉNYVEZETŐ A SOSZI ÉLÉN

MEGBÍZOTT INTÉZMÉNYVEZETŐ A SOSZI ÉLÉN

Péli Nikoletta, intézményünk igazgatója hamarosan anyai örömök elé néz, ezért távollétében, 2023.01.01-től igazgatói feladatait Joós Bernadett, a Soproni Szociális Intézmény szakmai vezetője és egyben intézményvezető-helyettese látja el.

Ringató – Kodályi elvek a gyermeknevelésben

Ringató – Kodályi elvek a gyermeknevelésben

A 2022-es év utolsó Baba-Mama Klub előadásán egy igazán érdekes témával ismerkedhetnek meg az érdeklődök, ugyanis a zenei nevelésről és annak pozitív hatásairól lesz szó.

ÚJ IDŐPONTBAN, ÉLETMENTŐ TÉMÁVAL JELENTKEZIK A DIÓ

ÚJ IDŐPONTBAN, ÉLETMENTŐ TÉMÁVAL JELENTKEZIK A DIÓ

A DIÓ, vagyis a Demencia Információs Órák előadássorozat következő, azaz hatodik alkalommal új időpontban és helyszínen kerül megrendezésre. Most egy életmentő témával várják az érdeklődőket.

Te hogyan készülsz a kisbabád érkezésére?

Te hogyan készülsz a kisbabád érkezésére?

A tudatos babavárásról és annak fontosságáról információk tömkelege zúdul ránk minden irányból: legyen az egy anyai hasznos tanács, egy barátnő véleménye vagy éppen az interneten olvasott cikk a témában. Sokszor azonban szinte elveszünk a hallottak/olvasottak sokaságában – ezért is foglalkozik most a Baba-Mama Klub a tudatos babavárás témakörével.

Az álmunk megvalósítása gőzerővel halad

Az álmunk megvalósítása gőzerővel halad

Az elmúlt több mint másfél évben rengeteget dolgoztunk az Idős Emberek Gondozásáért Alapítvánnyal azon, hogy végre megvalósítsuk közös álmunkat: egy akadálymentesített sportpályát a Soproni Szociális Intézmény Kossuth Lajos utca épületének udvarán.

A szétnyílt hasizomra is van megoldás

A szétnyílt hasizomra is van megoldás

A Rectus Diastasis, vagyis a „szétnyílt hasizom” problémája csak az elmúlt években kezdett beszivárogni a köztudatba. Pedig, nem csak a terhes nőket érinti!