loader image
2022-08-16

Gyerekzsivaj töltötte meg az Erzsébet-kertet – Beszámoló az Anyatejes Világnapi rendezvényről

Sopron városa immár 12. alkalommal rendezte meg az Anyatejes Világnapot, amelyet az idén is a Soproni Szociális Intézmény védőnői szerveztek. Az esemény időpontja sem véletlen, ugyanis augusztus elseje az Anyatejes Táplálás Világnapja, augusztus első hete pedig a Szoptatás Világhete. A rendezvénynek nemes üzenete van, ugyanis minden évben igyekszik népszerűsíteni az anyatejes táplálást, így volt ez idén is.
"

ELOLVASOM

A Zenepavilontól pár méterre kezdődött a regisztráció, ahol a vendégeink ajándékcsomagot kaptak, majd utána a büféasztalunk mellett rengeteg izgalmas és mozgalmas program vártak őket. Ilyen volt az arcfestő és csillámtetoválás készítő asztal, ahogy a színező sarok vagy éppen a családi fotózásra berendezett terület is.

A rendezvényt a Soproni Szociális Intézmény igazgatója, Péli Nikoletta nyitotta meg, aki nemcsak a munkája miatt látogatott ki az Erzsébet-kertbe, hanem azért is, mert gyakorló édesanya. Kisfia az elmúlt napokban volt 3 éves.

A résztvevők a rendezvényen megismerkedhettek az anyatej útjával is, de a gyerekek lufiból hajtogatott állatokat is kaptak. 

Az eseményen az előadások között egy természetgyógyászt hallgathattak meg az érdeklődök, aki arról beszélt, hogy természetes praktikákkal hogyan lehet támogatni a szoptatást. Szabó-Bellán Tímea kerekítő foglalkozása is nagy érdeklődésnek örvendett, ahogy az Art of Haven is fergeteges hangulatot csapott a gyerek dalokkal.

A rendezvény ideje alatt rengeteg finom és persze egészséges étel és ital várta a látogatókat. Az étkezés után pedig akinek volt kedve, az átmozgathatta magát a kismama jógán.

Nagy örömünkre szolgált, hogy közel 200 vendég látogatott ki az Erzsébet-kertbe. 

Korábbi híreink

TÁJÉKOZTATÓ

TÁJÉKOZTATÓ

2023. január 01-től megváltozott a Soproni Szociális Intézmény bankszámlaszáma.

MEGBÍZOTT INTÉZMÉNYVEZETŐ A SOSZI ÉLÉN

MEGBÍZOTT INTÉZMÉNYVEZETŐ A SOSZI ÉLÉN

Péli Nikoletta, intézményünk igazgatója hamarosan anyai örömök elé néz, ezért távollétében, 2023.01.01-től igazgatói feladatait Joós Bernadett, a Soproni Szociális Intézmény szakmai vezetője és egyben intézményvezető-helyettese látja el.

Ringató – Kodályi elvek a gyermeknevelésben

Ringató – Kodályi elvek a gyermeknevelésben

A 2022-es év utolsó Baba-Mama Klub előadásán egy igazán érdekes témával ismerkedhetnek meg az érdeklődök, ugyanis a zenei nevelésről és annak pozitív hatásairól lesz szó.

ÚJ IDŐPONTBAN, ÉLETMENTŐ TÉMÁVAL JELENTKEZIK A DIÓ

ÚJ IDŐPONTBAN, ÉLETMENTŐ TÉMÁVAL JELENTKEZIK A DIÓ

A DIÓ, vagyis a Demencia Információs Órák előadássorozat következő, azaz hatodik alkalommal új időpontban és helyszínen kerül megrendezésre. Most egy életmentő témával várják az érdeklődőket.

Te hogyan készülsz a kisbabád érkezésére?

Te hogyan készülsz a kisbabád érkezésére?

A tudatos babavárásról és annak fontosságáról információk tömkelege zúdul ránk minden irányból: legyen az egy anyai hasznos tanács, egy barátnő véleménye vagy éppen az interneten olvasott cikk a témában. Sokszor azonban szinte elveszünk a hallottak/olvasottak sokaságában – ezért is foglalkozik most a Baba-Mama Klub a tudatos babavárás témakörével.

Az álmunk megvalósítása gőzerővel halad

Az álmunk megvalósítása gőzerővel halad

Az elmúlt több mint másfél évben rengeteget dolgoztunk az Idős Emberek Gondozásáért Alapítvánnyal azon, hogy végre megvalósítsuk közös álmunkat: egy akadálymentesített sportpályát a Soproni Szociális Intézmény Kossuth Lajos utca épületének udvarán.

A szétnyílt hasizomra is van megoldás

A szétnyílt hasizomra is van megoldás

A Rectus Diastasis, vagyis a „szétnyílt hasizom” problémája csak az elmúlt években kezdett beszivárogni a köztudatba. Pedig, nem csak a terhes nőket érinti!