loader image
2022-08-16

Gyerekzsivaj töltötte meg az Erzsébet-kertet – Beszámoló az Anyatejes Világnapi rendezvényről

Sopron városa immár 12. alkalommal rendezte meg az Anyatejes Világnapot, amelyet az idén is a Soproni Szociális Intézmény védőnői szerveztek. Az esemény időpontja sem véletlen, ugyanis augusztus elseje az Anyatejes Táplálás Világnapja, augusztus első hete pedig a Szoptatás Világhete. A rendezvénynek nemes üzenete van, ugyanis minden évben igyekszik népszerűsíteni az anyatejes táplálást, így volt ez idén is.
"

ELOLVASOM

A Zenepavilontól pár méterre kezdődött a regisztráció, ahol a vendégeink ajándékcsomagot kaptak, majd utána a büféasztalunk mellett rengeteg izgalmas és mozgalmas program vártak őket. Ilyen volt az arcfestő és csillámtetoválás készítő asztal, ahogy a színező sarok vagy éppen a családi fotózásra berendezett terület is.

A rendezvényt a Soproni Szociális Intézmény igazgatója, Péli Nikoletta nyitotta meg, aki nemcsak a munkája miatt látogatott ki az Erzsébet-kertbe, hanem azért is, mert gyakorló édesanya. Kisfia az elmúlt napokban volt 3 éves.

A résztvevők a rendezvényen megismerkedhettek az anyatej útjával is, de a gyerekek lufiból hajtogatott állatokat is kaptak. 

Az eseményen az előadások között egy természetgyógyászt hallgathattak meg az érdeklődök, aki arról beszélt, hogy természetes praktikákkal hogyan lehet támogatni a szoptatást. Szabó-Bellán Tímea kerekítő foglalkozása is nagy érdeklődésnek örvendett, ahogy az Art of Haven is fergeteges hangulatot csapott a gyerek dalokkal.

A rendezvény ideje alatt rengeteg finom és persze egészséges étel és ital várta a látogatókat. Az étkezés után pedig akinek volt kedve, az átmozgathatta magát a kismama jógán.

Nagy örömünkre szolgált, hogy közel 200 vendég látogatott ki az Erzsébet-kertbe. 

Korábbi híreink

Maminbaba – avagy a szórakoztató anyacsinosító

Maminbaba – avagy a szórakoztató anyacsinosító

A hordozós latin fitness egy igazán szórakoztató, intenzív és egyben csinosító mozgásforma a kisbabás és várandós anyukák számára. Hogy mi kell hozzá? Csupán egy babahordozó. Ugyanis a babák hordozóba kötve vagy az édesanyjuk pocakjában ringatózhatnak kellemes latin zenére az órák alatt.

Élelmiszermentés – a pazarlás ellen, a rászorulókért

Élelmiszermentés – a pazarlás ellen, a rászorulókért

A túlfogyasztás és pazarlás egyre nagyobb mértékben nő világszerte. Az ételpazarlás egy máig megoldatlan probléma, és mindenhol élnek olyan emberek, családok, akik a boltok számára már nem hasznosítható élelmiszereket szívesen látnák asztalukon.

A tudatos odafigyelés művészete – Babajóga

A tudatos odafigyelés művészete – Babajóga

Az érintéssel együtt járó mozgás az egyik a legerősebb pozitív inger, ami babát érheti. A jógában ez a stimuláció az anya és a baba kölcsönös részvételével történik, de a baba ritmusában. Németh-Pap Erika minden érdeklődőt elkalauzol a jóga világába a következő Baba-Mama Klub előadásán.

Színezzetek velünk!

Színezzetek velünk!

Aranykorukat élik a színezők, ezt bátran kijelenthetjük, ugyanis az elmúlt évek tapasztalatai alapján egyre népszerűbbek a felnőttek körében is nekik szánt színezők.

TÁJÉKOZTATÓ

TÁJÉKOZTATÓ

2023. január 01-től megváltozott a Soproni Szociális Intézmény bankszámlaszáma.

MEGBÍZOTT INTÉZMÉNYVEZETŐ A SOSZI ÉLÉN

MEGBÍZOTT INTÉZMÉNYVEZETŐ A SOSZI ÉLÉN

Péli Nikoletta, intézményünk igazgatója hamarosan anyai örömök elé néz, ezért távollétében, 2023.01.01-től igazgatói feladatait Joós Bernadett, a Soproni Szociális Intézmény szakmai vezetője és egyben intézményvezető-helyettese látja el.

Ringató – Kodályi elvek a gyermeknevelésben

Ringató – Kodályi elvek a gyermeknevelésben

A 2022-es év utolsó Baba-Mama Klub előadásán egy igazán érdekes témával ismerkedhetnek meg az érdeklődök, ugyanis a zenei nevelésről és annak pozitív hatásairól lesz szó.