loader image
2022-08-16

Gyerekzsivaj töltötte meg az Erzsébet-kertet – Beszámoló az Anyatejes Világnapi rendezvényről

Sopron városa immár 12. alkalommal rendezte meg az Anyatejes Világnapot, amelyet az idén is a Soproni Szociális Intézmény védőnői szerveztek. Az esemény időpontja sem véletlen, ugyanis augusztus elseje az Anyatejes Táplálás Világnapja, augusztus első hete pedig a Szoptatás Világhete. A rendezvénynek nemes üzenete van, ugyanis minden évben igyekszik népszerűsíteni az anyatejes táplálást, így volt ez idén is.
"

ELOLVASOM

A Zenepavilontól pár méterre kezdődött a regisztráció, ahol a vendégeink ajándékcsomagot kaptak, majd utána a büféasztalunk mellett rengeteg izgalmas és mozgalmas program vártak őket. Ilyen volt az arcfestő és csillámtetoválás készítő asztal, ahogy a színező sarok vagy éppen a családi fotózásra berendezett terület is.

A rendezvényt a Soproni Szociális Intézmény igazgatója, Péli Nikoletta nyitotta meg, aki nemcsak a munkája miatt látogatott ki az Erzsébet-kertbe, hanem azért is, mert gyakorló édesanya. Kisfia az elmúlt napokban volt 3 éves.

A résztvevők a rendezvényen megismerkedhettek az anyatej útjával is, de a gyerekek lufiból hajtogatott állatokat is kaptak. 

Az eseményen az előadások között egy természetgyógyászt hallgathattak meg az érdeklődök, aki arról beszélt, hogy természetes praktikákkal hogyan lehet támogatni a szoptatást. Szabó-Bellán Tímea kerekítő foglalkozása is nagy érdeklődésnek örvendett, ahogy az Art of Haven is fergeteges hangulatot csapott a gyerek dalokkal.

A rendezvény ideje alatt rengeteg finom és persze egészséges étel és ital várta a látogatókat. Az étkezés után pedig akinek volt kedve, az átmozgathatta magát a kismama jógán.

Nagy örömünkre szolgált, hogy közel 200 vendég látogatott ki az Erzsébet-kertbe. 

Korábbi híreink

Előzzük meg az őszi betegségeket!

Előzzük meg az őszi betegségeket!

Nemcsak az iskolába csengettek be szeptember elsején, hanem beköszöntött az ősz is. A nyirkos, hűvös, változékony idővel pedig megszaporodtak a vírusfertőzések és meghűléses megbetegedések is, melyek a közösségekben sokkal hamarabb terjednek. Azonban a fertőzések megelőzhetőek!

GYÓGYSZERTÁRI ÜGYELET SOPRON VÁROS TERÜLETÉN

GYÓGYSZERTÁRI ÜGYELET SOPRON VÁROS TERÜLETÉN

Ügyeleti idő: minden nap (hétfő-vasárnap) este 8 órától reggel 8 óráig, kivéve munkaszüneti napok ( jan. 1., márc. 15., nagypéntek, húsvét vasárnap, húsvét hétfő, május 1., pünkösd vasárnap, pünkösd hétfő, aug. 20., okt. 23., nov. 1., dec. 25., dec. 26.): reggel 8 órától másnap reggel 8 óráig.

Boldogságból nem volt hiány

Boldogságból nem volt hiány

Idén már 12. alkalommal rendezte meg a Balfi úti Idősek Otthona a Családi Napot! Ez az a nyári délután, amikor lakóink együtt ünnepelhetnek szeretteikkel.

Tájékoztató!

Tájékoztató!

A Soproni Szociális Intézmény tájékoztatja a lakosságot a 7. számú védőnői körzet bővüléséről.

VISSZA A KÖZÖSSÉGBE

VISSZA A KÖZÖSSÉGBE

Már csak pár nap és a vége a nagybetűs VAKÁCIÓNAK! A jól megszokott pihenésből visszakerülnek a gyerekek a „szürke” hétköznapokba, amikor reggel csörög az a fránya ébresztőóra, mert hamarosan kezdődik az óvoda vagy az iskola. Az „iskolapadba” visszatérés sok szülőnek okoz fejtörést, ugyanis a gyerekek általában nehezen viselik a reggeli kelést a hosszú szünet után.

Az egészségünk megőrzése a cél

Az egészségünk megőrzése a cél

A Balfi úti Idősek Otthonában Hagyományőrző Egészségnapot tartottunk, ahol egy tematikus, sokrétű előadás után szűréseket végeztünk az érdeklődők körében.

TEHETÜNK AZ ANYATEJÉRT

TEHETÜNK AZ ANYATEJÉRT

Augusztusban minden az anyatejről szól. Ilyenkor van az Anyatejes Táplálás Világnapja, ahogy a Szoptatás Világhete is. Azt viszont kevesen tudják, hogy az anyatejért lehet tenni is. Most a Soproni Szociális Intézmény védőnőinek a tanácsait olvashatják.