loader image
2022-09-23

Hatalmas volt az érdeklődés a DIÓ kapcsán

Szeptember 21-én, hatalmas érdeklődés mellett, közel 50 fő részvételével került megrendezésre a DIÓ - Demencia Információs Órák Sopronban.
"

ELOLVASOM

A 12 alkalmas rendezvénysorozat első előadása, a Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola épületében, a Katolikus Szeretetszolgálat, a soproni önkormányzat és a Soproni Szociális Intézmény együttműködésének eredményeként valósult meg.

Az időpontválasztás nem volt véletlen: 1994 óta szeptember 21-én tartják az Alzheimer Világnapot.

Az első előadás két fő témakört érintett.” – mondta el Németh Zoltán, a program soproni vezetője.

A demenciához kapcsolódó alapfogalmak tisztázásával, a figyelmeztető tünetek ismertetésével kezdődött az előadás. Az információs óra második szakasza a demenciával élők közvetlen hozzátartóinak egészségvédelmét, lelki egyensúlyának megőrzését helyezte középpontba.

“Célunk, hogy a 12 alkalom során hasznos és kézzelfogható információkkal segítsük a demenciával élő személyek hozzátartozóit, megkönnyítve ezzel mindennapjaikat. A probléma egyre több embert érint világszerte és hazánkban is, ezt jól mutatta a várakozáson felüli érdeklődés is.” – zárta gondolatait Németh Zoltán.

Az előadássorozat következő alkalma október 5-én kerül megrendezésre 17.30-tól a VasVilla M110-es számú előadójában. Témája a családi szerepek változása a demencia kapcsán.

Korábbi híreink

TÁJÉKOZTATÓ

TÁJÉKOZTATÓ

2023. január 01-től megváltozott a Soproni Szociális Intézmény bankszámlaszáma.

MEGBÍZOTT INTÉZMÉNYVEZETŐ A SOSZI ÉLÉN

MEGBÍZOTT INTÉZMÉNYVEZETŐ A SOSZI ÉLÉN

Péli Nikoletta, intézményünk igazgatója hamarosan anyai örömök elé néz, ezért távollétében, 2023.01.01-től igazgatói feladatait Joós Bernadett, a Soproni Szociális Intézmény szakmai vezetője és egyben intézményvezető-helyettese látja el.

Ringató – Kodályi elvek a gyermeknevelésben

Ringató – Kodályi elvek a gyermeknevelésben

A 2022-es év utolsó Baba-Mama Klub előadásán egy igazán érdekes témával ismerkedhetnek meg az érdeklődök, ugyanis a zenei nevelésről és annak pozitív hatásairól lesz szó.

ÚJ IDŐPONTBAN, ÉLETMENTŐ TÉMÁVAL JELENTKEZIK A DIÓ

ÚJ IDŐPONTBAN, ÉLETMENTŐ TÉMÁVAL JELENTKEZIK A DIÓ

A DIÓ, vagyis a Demencia Információs Órák előadássorozat következő, azaz hatodik alkalommal új időpontban és helyszínen kerül megrendezésre. Most egy életmentő témával várják az érdeklődőket.

Te hogyan készülsz a kisbabád érkezésére?

Te hogyan készülsz a kisbabád érkezésére?

A tudatos babavárásról és annak fontosságáról információk tömkelege zúdul ránk minden irányból: legyen az egy anyai hasznos tanács, egy barátnő véleménye vagy éppen az interneten olvasott cikk a témában. Sokszor azonban szinte elveszünk a hallottak/olvasottak sokaságában – ezért is foglalkozik most a Baba-Mama Klub a tudatos babavárás témakörével.

Az álmunk megvalósítása gőzerővel halad

Az álmunk megvalósítása gőzerővel halad

Az elmúlt több mint másfél évben rengeteget dolgoztunk az Idős Emberek Gondozásáért Alapítvánnyal azon, hogy végre megvalósítsuk közös álmunkat: egy akadálymentesített sportpályát a Soproni Szociális Intézmény Kossuth Lajos utca épületének udvarán.

A szétnyílt hasizomra is van megoldás

A szétnyílt hasizomra is van megoldás

A Rectus Diastasis, vagyis a „szétnyílt hasizom” problémája csak az elmúlt években kezdett beszivárogni a köztudatba. Pedig, nem csak a terhes nőket érinti!