loader image
2022-09-23

Hatalmas volt az érdeklődés a DIÓ kapcsán

Szeptember 21-én, hatalmas érdeklődés mellett, közel 50 fő részvételével került megrendezésre a DIÓ - Demencia Információs Órák Sopronban.
"

ELOLVASOM

A 12 alkalmas rendezvénysorozat első előadása, a Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola épületében, a Katolikus Szeretetszolgálat, a soproni önkormányzat és a Soproni Szociális Intézmény együttműködésének eredményeként valósult meg.

Az időpontválasztás nem volt véletlen: 1994 óta szeptember 21-én tartják az Alzheimer Világnapot.

Az első előadás két fő témakört érintett.” – mondta el Németh Zoltán, a program soproni vezetője.

A demenciához kapcsolódó alapfogalmak tisztázásával, a figyelmeztető tünetek ismertetésével kezdődött az előadás. Az információs óra második szakasza a demenciával élők közvetlen hozzátartóinak egészségvédelmét, lelki egyensúlyának megőrzését helyezte középpontba.

„Célunk, hogy a 12 alkalom során hasznos és kézzelfogható információkkal segítsük a demenciával élő személyek hozzátartozóit, megkönnyítve ezzel mindennapjaikat. A probléma egyre több embert érint világszerte és hazánkban is, ezt jól mutatta a várakozáson felüli érdeklődés is.” – zárta gondolatait Németh Zoltán.

Az előadássorozat következő alkalma október 5-én kerül megrendezésre 17.30-tól a VasVilla M110-es számú előadójában. Témája a családi szerepek változása a demencia kapcsán.

Korábbi híreink

Maminbaba – avagy a szórakoztató anyacsinosító

Maminbaba – avagy a szórakoztató anyacsinosító

A hordozós latin fitness egy igazán szórakoztató, intenzív és egyben csinosító mozgásforma a kisbabás és várandós anyukák számára. Hogy mi kell hozzá? Csupán egy babahordozó. Ugyanis a babák hordozóba kötve vagy az édesanyjuk pocakjában ringatózhatnak kellemes latin zenére az órák alatt.

Élelmiszermentés – a pazarlás ellen, a rászorulókért

Élelmiszermentés – a pazarlás ellen, a rászorulókért

A túlfogyasztás és pazarlás egyre nagyobb mértékben nő világszerte. Az ételpazarlás egy máig megoldatlan probléma, és mindenhol élnek olyan emberek, családok, akik a boltok számára már nem hasznosítható élelmiszereket szívesen látnák asztalukon.

A tudatos odafigyelés művészete – Babajóga

A tudatos odafigyelés művészete – Babajóga

Az érintéssel együtt járó mozgás az egyik a legerősebb pozitív inger, ami babát érheti. A jógában ez a stimuláció az anya és a baba kölcsönös részvételével történik, de a baba ritmusában. Németh-Pap Erika minden érdeklődőt elkalauzol a jóga világába a következő Baba-Mama Klub előadásán.

Színezzetek velünk!

Színezzetek velünk!

Aranykorukat élik a színezők, ezt bátran kijelenthetjük, ugyanis az elmúlt évek tapasztalatai alapján egyre népszerűbbek a felnőttek körében is nekik szánt színezők.

TÁJÉKOZTATÓ

TÁJÉKOZTATÓ

2023. január 01-től megváltozott a Soproni Szociális Intézmény bankszámlaszáma.

MEGBÍZOTT INTÉZMÉNYVEZETŐ A SOSZI ÉLÉN

MEGBÍZOTT INTÉZMÉNYVEZETŐ A SOSZI ÉLÉN

Péli Nikoletta, intézményünk igazgatója hamarosan anyai örömök elé néz, ezért távollétében, 2023.01.01-től igazgatói feladatait Joós Bernadett, a Soproni Szociális Intézmény szakmai vezetője és egyben intézményvezető-helyettese látja el.

Ringató – Kodályi elvek a gyermeknevelésben

Ringató – Kodályi elvek a gyermeknevelésben

A 2022-es év utolsó Baba-Mama Klub előadásán egy igazán érdekes témával ismerkedhetnek meg az érdeklődök, ugyanis a zenei nevelésről és annak pozitív hatásairól lesz szó.