loader image
2021-12-01

Hogy senki se maradjon étel nélkül Karácsonykor!

A Soproni Szociális Intézmény idén is ételosztást szervez Karácsonykor, hogy egyetlen család se maradjon étel nélkül az ünnepek alatt.
"

ELOLVASOM

A Soproni Szociális Intézmény rászorulók, nagycsaládosok és nélkülözők számára melegétel-osztást szervez 2021-ben is.

Helyszín: Kossuth Lajos utca 10.

Időpont: December 24-25-26.

Az ételosztás célja, hogy Karácsonykor minden család asztalára kerüljön ennivaló.

A járványhelyzet miatt az ételadományokat ételjegy ellenében vehetik át a jelentkezők, melyeket a Major köz 3. szám alatti intézetünkben lehet igényelni.

A regisztrációkat december 6-17. között, két időpontban: 10:00-12:00 illetve 14:00-15:00 óra között várják a kollégáink.

Az átvett ételjegyeket mindenképp hozzák magukkal! Az utalványokon szerepelni fog, hogy hány adag ételt igényelt az adott személy, illetve annak az időpontja is, hogy azt pontosan mikor vehetik át a rászorulók a Kossuth Lajos utca 10. szám alatt.

A Soproni Szociális Intézmény az ételosztás kapcsán szívesen fogad felajánlásokat és aktív segítséget is. Kérjük, ha tehetik a titkarsag@soszi.hu email címen jelezzék támogatásukat!

Mert adni jó!

Korábbi híreink

Előzzük meg az őszi betegségeket!

Előzzük meg az őszi betegségeket!

Nemcsak az iskolába csengettek be szeptember elsején, hanem beköszöntött az ősz is. A nyirkos, hűvös, változékony idővel pedig megszaporodtak a vírusfertőzések és meghűléses megbetegedések is, melyek a közösségekben sokkal hamarabb terjednek. Azonban a fertőzések megelőzhetőek!

GYÓGYSZERTÁRI ÜGYELET SOPRON VÁROS TERÜLETÉN

GYÓGYSZERTÁRI ÜGYELET SOPRON VÁROS TERÜLETÉN

Ügyeleti idő: minden nap (hétfő-vasárnap) este 8 órától reggel 8 óráig, kivéve munkaszüneti napok ( jan. 1., márc. 15., nagypéntek, húsvét vasárnap, húsvét hétfő, május 1., pünkösd vasárnap, pünkösd hétfő, aug. 20., okt. 23., nov. 1., dec. 25., dec. 26.): reggel 8 órától másnap reggel 8 óráig.

Boldogságból nem volt hiány

Boldogságból nem volt hiány

Idén már 12. alkalommal rendezte meg a Balfi úti Idősek Otthona a Családi Napot! Ez az a nyári délután, amikor lakóink együtt ünnepelhetnek szeretteikkel.

Tájékoztató!

Tájékoztató!

A Soproni Szociális Intézmény tájékoztatja a lakosságot a 7. számú védőnői körzet bővüléséről.

VISSZA A KÖZÖSSÉGBE

VISSZA A KÖZÖSSÉGBE

Már csak pár nap és a vége a nagybetűs VAKÁCIÓNAK! A jól megszokott pihenésből visszakerülnek a gyerekek a „szürke” hétköznapokba, amikor reggel csörög az a fránya ébresztőóra, mert hamarosan kezdődik az óvoda vagy az iskola. Az „iskolapadba” visszatérés sok szülőnek okoz fejtörést, ugyanis a gyerekek általában nehezen viselik a reggeli kelést a hosszú szünet után.

Gyerekzsivaj töltötte meg az Erzsébet-kertet – Beszámoló az Anyatejes Világnapi rendezvényről

Gyerekzsivaj töltötte meg az Erzsébet-kertet – Beszámoló az Anyatejes Világnapi rendezvényről

Sopron városa immár 12. alkalommal rendezte meg az Anyatejes Világnapot, amelyet az idén is a Soproni Szociális Intézmény védőnői szerveztek. Az esemény időpontja sem véletlen, ugyanis augusztus elseje az Anyatejes Táplálás Világnapja, augusztus első hete pedig a Szoptatás Világhete. A rendezvénynek nemes üzenete van, ugyanis minden évben igyekszik népszerűsíteni az anyatejes táplálást, így volt ez idén is.

Az egészségünk megőrzése a cél

Az egészségünk megőrzése a cél

A Balfi úti Idősek Otthonában Hagyományőrző Egészségnapot tartottunk, ahol egy tematikus, sokrétű előadás után szűréseket végeztünk az érdeklődők körében.