loader image
2022-11-16

Te hogyan készülsz a kisbabád érkezésére?

A tudatos babavárásról és annak fontosságáról információk tömkelege zúdul ránk minden irányból: legyen az egy anyai hasznos tanács, egy barátnő véleménye vagy éppen az interneten olvasott cikk a témában. Sokszor azonban szinte elveszünk a hallottak/olvasottak sokaságában – ezért is foglalkozik most a Baba-Mama Klub a tudatos babavárás témakörével.
"

ELOLVASOM

Kiemelten fontos időszak egy nő életében, mikor kisbabája megérkezésére készül. Természetes, hogy ilyenkor minden leendő édesanyán izgatottság vagy éppen bizonytalanság lesz úrrá, ezért is próbálnak a lehető legtöbb helyről tájékozódni a kismamák.

A legtöbb nőben a következő kérdések merülnek fel:

Hogyan élhetem meg a legboldogabban és a legegészségesebben a terhességemet?

Hogyan adhatom a legtöbbet és a legjobbat a megszülető gyermekemnek?

A kismamák szerencsére megtalálhatják azokat a személyeket, közösségeket, akik támogatják őket a családjukon felül, mint például: védőnők, szülészek/szülésznők, dúlák, bábák vagy éppen a baba-mama körök. A lehetőségek ellenére azonban rengeteg olyan terület, téma van a várandósság körül, amit a mai napig tévhitek öveznek. Az egyik ilyen a terhesség alatti sportolás, mozgás.

Kezdjük az alapkérdésnél: lehet-e a terhesség alatt sportolni?

Innen indul a kérdések sokasága, mint például, ha lehet sportolni, akkor milyen mozgást válasszon a kismama, és melyik azt a sportág, ami kerülendő?! Nem tesz-e rosszat a kicsinek a mozgással a kismama? Persze, az is sokszor felmerül a terhes nőkben, hogy a mozgás talán azért sem javasolt, mert az áldott állapotban a pihenésre kell fókuszálni?!

Számos kutatás és tapasztalat azonban azt mutatja és támasztja alá, hogy a sporttevékenységek pozitív hatással vannak a mamára és a babára is.

A Fitmummy prenatális trénere, Bálintné Halász Dorottya pontosan a feljebb említett tévhiteket igyekszik eloszlatni a soproni Baba-Mama Klub következő előadásán: kitér majd a biztonságos testedzés alapjaira, hogy minél több kismama élvezhesse a mozgás örömét a terhessége alatt is.

A szülésre való felkészülés is kiemelt téma egy terhes nő életében. Minden kismama fejében él egy kép arról, hogy hogyan szeretne életet adni gyermekének, ugyanis minden nő hallott már történeteket szülésekről – akár barátnőktől, családtagoktól, illetve napjainkban az internet is tele van szüléssel foglalkozó csoportokkal, oldalakkal. Valaki szerint jobb sodródni az árral, mások szerint érdemes minden fontos lépést előre megtervezni. De vajon melyik tábornak van igaza? Miért jó, ha tudatosan készülnek a nők életük legmeghatározóbb élményére? Bálintné Halász Dorottya ezeket a kérdéseket is érinteni fogja, ugyanis dúlai munkájához rengeteget tanult, hivatása gyakorlása során pedig rengeteg tapasztalatot szerzett.

Korábbi híreink

Maminbaba – avagy a szórakoztató anyacsinosító

Maminbaba – avagy a szórakoztató anyacsinosító

A hordozós latin fitness egy igazán szórakoztató, intenzív és egyben csinosító mozgásforma a kisbabás és várandós anyukák számára. Hogy mi kell hozzá? Csupán egy babahordozó. Ugyanis a babák hordozóba kötve vagy az édesanyjuk pocakjában ringatózhatnak kellemes latin zenére az órák alatt.

Élelmiszermentés – a pazarlás ellen, a rászorulókért

Élelmiszermentés – a pazarlás ellen, a rászorulókért

A túlfogyasztás és pazarlás egyre nagyobb mértékben nő világszerte. Az ételpazarlás egy máig megoldatlan probléma, és mindenhol élnek olyan emberek, családok, akik a boltok számára már nem hasznosítható élelmiszereket szívesen látnák asztalukon.

A tudatos odafigyelés művészete – Babajóga

A tudatos odafigyelés művészete – Babajóga

Az érintéssel együtt járó mozgás az egyik a legerősebb pozitív inger, ami babát érheti. A jógában ez a stimuláció az anya és a baba kölcsönös részvételével történik, de a baba ritmusában. Németh-Pap Erika minden érdeklődőt elkalauzol a jóga világába a következő Baba-Mama Klub előadásán.

Színezzetek velünk!

Színezzetek velünk!

Aranykorukat élik a színezők, ezt bátran kijelenthetjük, ugyanis az elmúlt évek tapasztalatai alapján egyre népszerűbbek a felnőttek körében is nekik szánt színezők.

TÁJÉKOZTATÓ

TÁJÉKOZTATÓ

2023. január 01-től megváltozott a Soproni Szociális Intézmény bankszámlaszáma.

MEGBÍZOTT INTÉZMÉNYVEZETŐ A SOSZI ÉLÉN

MEGBÍZOTT INTÉZMÉNYVEZETŐ A SOSZI ÉLÉN

Péli Nikoletta, intézményünk igazgatója hamarosan anyai örömök elé néz, ezért távollétében, 2023.01.01-től igazgatói feladatait Joós Bernadett, a Soproni Szociális Intézmény szakmai vezetője és egyben intézményvezető-helyettese látja el.

Ringató – Kodályi elvek a gyermeknevelésben

Ringató – Kodályi elvek a gyermeknevelésben

A 2022-es év utolsó Baba-Mama Klub előadásán egy igazán érdekes témával ismerkedhetnek meg az érdeklődök, ugyanis a zenei nevelésről és annak pozitív hatásairól lesz szó.