loader image
2022-11-16

Te hogyan készülsz a kisbabád érkezésére?

A tudatos babavárásról és annak fontosságáról információk tömkelege zúdul ránk minden irányból: legyen az egy anyai hasznos tanács, egy barátnő véleménye vagy éppen az interneten olvasott cikk a témában. Sokszor azonban szinte elveszünk a hallottak/olvasottak sokaságában – ezért is foglalkozik most a Baba-Mama Klub a tudatos babavárás témakörével.
"

ELOLVASOM

Kiemelten fontos időszak egy nő életében, mikor kisbabája megérkezésére készül. Természetes, hogy ilyenkor minden leendő édesanyán izgatottság vagy éppen bizonytalanság lesz úrrá, ezért is próbálnak a lehető legtöbb helyről tájékozódni a kismamák.

A legtöbb nőben a következő kérdések merülnek fel:

Hogyan élhetem meg a legboldogabban és a legegészségesebben a terhességemet?

Hogyan adhatom a legtöbbet és a legjobbat a megszülető gyermekemnek?

A kismamák szerencsére megtalálhatják azokat a személyeket, közösségeket, akik támogatják őket a családjukon felül, mint például: védőnők, szülészek/szülésznők, dúlák, bábák vagy éppen a baba-mama körök. A lehetőségek ellenére azonban rengeteg olyan terület, téma van a várandósság körül, amit a mai napig tévhitek öveznek. Az egyik ilyen a terhesség alatti sportolás, mozgás.

Kezdjük az alapkérdésnél: lehet-e a terhesség alatt sportolni?

Innen indul a kérdések sokasága, mint például, ha lehet sportolni, akkor milyen mozgást válasszon a kismama, és melyik azt a sportág, ami kerülendő?! Nem tesz-e rosszat a kicsinek a mozgással a kismama? Persze, az is sokszor felmerül a terhes nőkben, hogy a mozgás talán azért sem javasolt, mert az áldott állapotban a pihenésre kell fókuszálni?!

Számos kutatás és tapasztalat azonban azt mutatja és támasztja alá, hogy a sporttevékenységek pozitív hatással vannak a mamára és a babára is.

A Fitmummy prenatális trénere, Bálintné Halász Dorottya pontosan a feljebb említett tévhiteket igyekszik eloszlatni a soproni Baba-Mama Klub következő előadásán: kitér majd a biztonságos testedzés alapjaira, hogy minél több kismama élvezhesse a mozgás örömét a terhessége alatt is.

A szülésre való felkészülés is kiemelt téma egy terhes nő életében. Minden kismama fejében él egy kép arról, hogy hogyan szeretne életet adni gyermekének, ugyanis minden nő hallott már történeteket szülésekről – akár barátnőktől, családtagoktól, illetve napjainkban az internet is tele van szüléssel foglalkozó csoportokkal, oldalakkal. Valaki szerint jobb sodródni az árral, mások szerint érdemes minden fontos lépést előre megtervezni. De vajon melyik tábornak van igaza? Miért jó, ha tudatosan készülnek a nők életük legmeghatározóbb élményére? Bálintné Halász Dorottya ezeket a kérdéseket is érinteni fogja, ugyanis dúlai munkájához rengeteget tanult, hivatása gyakorlása során pedig rengeteg tapasztalatot szerzett.

Korábbi híreink

ÚJ IDŐPONTBAN, ÉLETMENTŐ TÉMÁVAL JELENTKEZIK A DIÓ

ÚJ IDŐPONTBAN, ÉLETMENTŐ TÉMÁVAL JELENTKEZIK A DIÓ

A DIÓ, vagyis a Demencia Információs Órák előadássorozat következő, azaz hatodik alkalommal új időpontban és helyszínen kerül megrendezésre. Most egy életmentő témával várják az érdeklődőket.

Az álmunk megvalósítása gőzerővel halad

Az álmunk megvalósítása gőzerővel halad

Az elmúlt több mint másfél évben rengeteget dolgoztunk az Idős Emberek Gondozásáért Alapítvánnyal azon, hogy végre megvalósítsuk közös álmunkat: egy akadálymentesített sportpályát a Soproni Szociális Intézmény Kossuth Lajos utca épületének udvarán.

A szétnyílt hasizomra is van megoldás

A szétnyílt hasizomra is van megoldás

A Rectus Diastasis, vagyis a „szétnyílt hasizom” problémája csak az elmúlt években kezdett beszivárogni a köztudatba. Pedig, nem csak a terhes nőket érinti!

„Ő már csak nyomokban az én anyukám.” – Folytatódik a DIÓ program Sopronban

„Ő már csak nyomokban az én anyukám.” – Folytatódik a DIÓ program Sopronban

„Ugyanúgy szeretem, de nehéz tudomásul venni, hogy ő már csak nyomokban az én anyukám.” – ezt egy demenciával élő idős ember gyermeke mondta arról, hogy hogyan éli meg családjuk ezt a gyökeres változást. A soproni Demencia Információs Órák program a második alkalommal pont a családon belül szerepekkel foglalkozik.

Előzzük meg az őszi betegségeket!

Előzzük meg az őszi betegségeket!

Nemcsak az iskolába csengettek be szeptember elsején, hanem beköszöntött az ősz is. A nyirkos, hűvös, változékony idővel pedig megszaporodtak a vírusfertőzések és meghűléses megbetegedések is, melyek a közösségekben sokkal hamarabb terjednek. Azonban a fertőzések megelőzhetőek!

GYÓGYSZERTÁRI ÜGYELET SOPRON VÁROS TERÜLETÉN

GYÓGYSZERTÁRI ÜGYELET SOPRON VÁROS TERÜLETÉN

Ügyeleti idő: minden nap (hétfő-vasárnap) este 8 órától reggel 8 óráig, kivéve munkaszüneti napok ( jan. 1., márc. 15., nagypéntek, húsvét vasárnap, húsvét hétfő, május 1., pünkösd vasárnap, pünkösd hétfő, aug. 20., okt. 23., nov. 1., dec. 25., dec. 26.): reggel 8 órától másnap reggel 8 óráig.