loader image
2022-11-23

ÚJ IDŐPONTBAN, ÉLETMENTŐ TÉMÁVAL JELENTKEZIK A DIÓ

A DIÓ, vagyis a Demencia Információs Órák előadássorozat következő, azaz hatodik alkalommal új időpontban és helyszínen kerül megrendezésre. Most egy életmentő témával várják az érdeklődőket.
"

ELOLVASOM

A Soproni Szociális Intézmény és a Katolikus Szeretetszolgálat együttműködésének köszönhetően folytatódhat a soproni előadássorozat, ugyanis mostantól a Balfi úti Idősek Otthona szolgál az információs órák helyszínéül.

A hatodik órán egy különösen izgalmas és fontos témát fog feldolgozni, ugyanis az elsősegélynyújtásról, a prehospitális ellátás kérdéséről lesz szó.

A demenciával élők számára sok veszélyt rejtenek akár a leghétköznapibb szituációk is. Egy óvatlan mozdulat vagy a bizonytalan járás nagyban megnöveli az esés, elcsúszás, törések kockázatát. A zavart tudat, az elkóborlás szintén balesetekhez, komoly sérülésekhez vezethet. De a demenciával élők esetében akár az étkezés kapcsán fennáll a félrenyelés veszélye, de arra is van példa, hogy apró tárgyak lenyelése okoz váratlan helyzetet. Fontos tehát, hogy az érintettek közelében élő hozzátartozók, ismerősök megfelelő tudással vértezzék fel magukat ezen veszélyek kapcsán. A professzionális segítség megérkezéséig a hatékony laikus beavatkozás életet is menthet!

A téma kapcsán vendégelőadó is erősíti a DIÓ stábját. Göde József gyakorló mentőtiszt, elsősegélynyújtást oktató két évtizedes rutinnal rendelkezik, aki munkája mellett az Együtt az Életért Sopronért Mentőalapítvány titkára, és számos jótékonysági kezdeményezés résztvevője is.

IDŐPONT: 2022. DECEMBER 01. 17:00

HELYSZÍN: Balfi úti Idősek Otthona

Korábbi híreink

Maminbaba – avagy a szórakoztató anyacsinosító

Maminbaba – avagy a szórakoztató anyacsinosító

A hordozós latin fitness egy igazán szórakoztató, intenzív és egyben csinosító mozgásforma a kisbabás és várandós anyukák számára. Hogy mi kell hozzá? Csupán egy babahordozó. Ugyanis a babák hordozóba kötve vagy az édesanyjuk pocakjában ringatózhatnak kellemes latin zenére az órák alatt.

Élelmiszermentés – a pazarlás ellen, a rászorulókért

Élelmiszermentés – a pazarlás ellen, a rászorulókért

A túlfogyasztás és pazarlás egyre nagyobb mértékben nő világszerte. Az ételpazarlás egy máig megoldatlan probléma, és mindenhol élnek olyan emberek, családok, akik a boltok számára már nem hasznosítható élelmiszereket szívesen látnák asztalukon.

A tudatos odafigyelés művészete – Babajóga

A tudatos odafigyelés művészete – Babajóga

Az érintéssel együtt járó mozgás az egyik a legerősebb pozitív inger, ami babát érheti. A jógában ez a stimuláció az anya és a baba kölcsönös részvételével történik, de a baba ritmusában. Németh-Pap Erika minden érdeklődőt elkalauzol a jóga világába a következő Baba-Mama Klub előadásán.

Színezzetek velünk!

Színezzetek velünk!

Aranykorukat élik a színezők, ezt bátran kijelenthetjük, ugyanis az elmúlt évek tapasztalatai alapján egyre népszerűbbek a felnőttek körében is nekik szánt színezők.

TÁJÉKOZTATÓ

TÁJÉKOZTATÓ

2023. január 01-től megváltozott a Soproni Szociális Intézmény bankszámlaszáma.

MEGBÍZOTT INTÉZMÉNYVEZETŐ A SOSZI ÉLÉN

MEGBÍZOTT INTÉZMÉNYVEZETŐ A SOSZI ÉLÉN

Péli Nikoletta, intézményünk igazgatója hamarosan anyai örömök elé néz, ezért távollétében, 2023.01.01-től igazgatói feladatait Joós Bernadett, a Soproni Szociális Intézmény szakmai vezetője és egyben intézményvezető-helyettese látja el.

Ringató – Kodályi elvek a gyermeknevelésben

Ringató – Kodályi elvek a gyermeknevelésben

A 2022-es év utolsó Baba-Mama Klub előadásán egy igazán érdekes témával ismerkedhetnek meg az érdeklődök, ugyanis a zenei nevelésről és annak pozitív hatásairól lesz szó.