loader image
2022-11-23

ÚJ IDŐPONTBAN, ÉLETMENTŐ TÉMÁVAL JELENTKEZIK A DIÓ

A DIÓ, vagyis a Demencia Információs Órák előadássorozat következő, azaz hatodik alkalommal új időpontban és helyszínen kerül megrendezésre. Most egy életmentő témával várják az érdeklődőket.
"

ELOLVASOM

A Soproni Szociális Intézmény és a Katolikus Szeretetszolgálat együttműködésének köszönhetően folytatódhat a soproni előadássorozat, ugyanis mostantól a Balfi úti Idősek Otthona szolgál az információs órák helyszínéül.

A hatodik órán egy különösen izgalmas és fontos témát fog feldolgozni, ugyanis az elsősegélynyújtásról, a prehospitális ellátás kérdéséről lesz szó.

A demenciával élők számára sok veszélyt rejtenek akár a leghétköznapibb szituációk is. Egy óvatlan mozdulat vagy a bizonytalan járás nagyban megnöveli az esés, elcsúszás, törések kockázatát. A zavart tudat, az elkóborlás szintén balesetekhez, komoly sérülésekhez vezethet. De a demenciával élők esetében akár az étkezés kapcsán fennáll a félrenyelés veszélye, de arra is van példa, hogy apró tárgyak lenyelése okoz váratlan helyzetet. Fontos tehát, hogy az érintettek közelében élő hozzátartozók, ismerősök megfelelő tudással vértezzék fel magukat ezen veszélyek kapcsán. A professzionális segítség megérkezéséig a hatékony laikus beavatkozás életet is menthet!

A téma kapcsán vendégelőadó is erősíti a DIÓ stábját. Göde József gyakorló mentőtiszt, elsősegélynyújtást oktató két évtizedes rutinnal rendelkezik, aki munkája mellett az Együtt az Életért Sopronért Mentőalapítvány titkára, és számos jótékonysági kezdeményezés résztvevője is.

IDŐPONT: 2022. DECEMBER 01. 17:00

HELYSZÍN: Balfi úti Idősek Otthona

Korábbi híreink

Te hogyan készülsz a kisbabád érkezésére?

Te hogyan készülsz a kisbabád érkezésére?

A tudatos babavárásról és annak fontosságáról információk tömkelege zúdul ránk minden irányból: legyen az egy anyai hasznos tanács, egy barátnő véleménye vagy éppen az interneten olvasott cikk a témában. Sokszor azonban szinte elveszünk a hallottak/olvasottak sokaságában – ezért is foglalkozik most a Baba-Mama Klub a tudatos babavárás témakörével.

Az álmunk megvalósítása gőzerővel halad

Az álmunk megvalósítása gőzerővel halad

Az elmúlt több mint másfél évben rengeteget dolgoztunk az Idős Emberek Gondozásáért Alapítvánnyal azon, hogy végre megvalósítsuk közös álmunkat: egy akadálymentesített sportpályát a Soproni Szociális Intézmény Kossuth Lajos utca épületének udvarán.

A szétnyílt hasizomra is van megoldás

A szétnyílt hasizomra is van megoldás

A Rectus Diastasis, vagyis a „szétnyílt hasizom” problémája csak az elmúlt években kezdett beszivárogni a köztudatba. Pedig, nem csak a terhes nőket érinti!

„Ő már csak nyomokban az én anyukám.” – Folytatódik a DIÓ program Sopronban

„Ő már csak nyomokban az én anyukám.” – Folytatódik a DIÓ program Sopronban

„Ugyanúgy szeretem, de nehéz tudomásul venni, hogy ő már csak nyomokban az én anyukám.” – ezt egy demenciával élő idős ember gyermeke mondta arról, hogy hogyan éli meg családjuk ezt a gyökeres változást. A soproni Demencia Információs Órák program a második alkalommal pont a családon belül szerepekkel foglalkozik.

Előzzük meg az őszi betegségeket!

Előzzük meg az őszi betegségeket!

Nemcsak az iskolába csengettek be szeptember elsején, hanem beköszöntött az ősz is. A nyirkos, hűvös, változékony idővel pedig megszaporodtak a vírusfertőzések és meghűléses megbetegedések is, melyek a közösségekben sokkal hamarabb terjednek. Azonban a fertőzések megelőzhetőek!

GYÓGYSZERTÁRI ÜGYELET SOPRON VÁROS TERÜLETÉN

GYÓGYSZERTÁRI ÜGYELET SOPRON VÁROS TERÜLETÉN

Ügyeleti idő: minden nap (hétfő-vasárnap) este 8 órától reggel 8 óráig, kivéve munkaszüneti napok ( jan. 1., márc. 15., nagypéntek, húsvét vasárnap, húsvét hétfő, május 1., pünkösd vasárnap, pünkösd hétfő, aug. 20., okt. 23., nov. 1., dec. 25., dec. 26.): reggel 8 órától másnap reggel 8 óráig.